NikolayValkov210141Уважаеми сънародници,

Реформаторският блок е разпознаваемата алтернатива на апатията в България. Апатия в парламента, в съдебната власт, в икономиката, в здравната система. Апатия по улиците и площадите в градовете и селата на областта. Апатия в душите ни, в резултат на която чувстваме, че няма надежда и няма смисъл да се гласува. Защото от нас нищо не зависи. Не е така. Точно обратното е. Зависи точно от нас – като гласуваме в неделя.

Обединението на десните партии в коалицията Реформаторски блок – с номер седем в бюлетината – дава уникален шанс на избирателите да променят статуквото. Дава уникален шанс на хората в България, които искат да просперират със своя честен труд, да имат своя парламентарна група, която ще е факторът за нормална работа на Народното събрание. Да започнат реална промяна Тук. Вместо да заминат. Защото всеки от нас, който разчита на своя труд и упоритост, а не на социала или на привилегии от пост в управлението, след като замине за чужбина, си намира веднага работа и започва да работи с удовлетворение и успехи. Но губи България.

Системата в България се нуждае от цялостен рестарт. Трябва да променим фундамента на държавното управление, като се започне от Народното събрание. Изглежда непосилна задача, без надежда, че ще успеем. Като висок връх, който от низината изглежда недостижим. От опита ми във високите планини знам, че всеки връх е достижим, ако наистина го искаш. Дори и най-високият.

Оптимизмът въпреки всичко е по-голям от апатията. Надеждите ни, че промяната на статуквото е възможна, са по-силни от всякога.

„Дано най-сетне нещо се промени в държавата“, споделя с обнадежден поглед всеки втори гласоподавател, с който се срещаме в кампанията. В  областта вече се говори за Велико народно събрание, за промяна в конституцията и започване на реформата в Народното събрание и съдебната власт. Виждаме, че посланията на Реформаторския блок се споделят от хората, които ще гласуват по съвест, а не контролирано, и това ни дава още повече сили и кураж.

Реформирането на държавата трябва да започне с реформиране на парламента, за да може той да работи нормално и ефективно. Съдебната власт и бизнесът трябва да се освободят от влиянието на политическите партии. В противен случай всичко ще си остане същото. Промяната в парламента зависи от всеки един от нас. Като гласуваме. Негласуването също е гласуване – гласуване за статуквото, безизходицата и политическото и икономическо безвремие.

Велико народно събрание неминуемо ще има. Защото положението в България е нетърпимо и става все по-нетърпимо. От нас зависи да предизвикаме свикването му по-бързо. Реформирането на държавното управление ще е дълъг процес. Не можем повече да отлагаме неговото начало. Не е ли очевидно, че партиите в досегашния парламент нямат воля и капацитет за реформи. Реформи не са им изгодни. А такива партии не са изгодни на нас.

Реформаторският блок е и ще остане единен и посветен на основната цел – реформа на фундамента на управлението. Защото без нея никое правителство, което и да е  то, колкото и да е мотивирано и отдадено, няма да успее. В основата на всичко е парламентът, а в неговата основа са гласоподавателите – всички ние. Да го променим! Можем го за един ден – 5 октомври. С номер 7.

 

Николай Вълков

водач на листата на Реформаторския блок за 11 МИР Ловеч

 

 

Платена публикация по договор

Купуването и продаването на гласове е престъпление

10 коментара

  1. Кога Ники и компания ще премахнат закачените от тях по дърветата из кварталите плакати на РБ ?

  2. Хората гласували с бюлетина номер 7 избраха Лукарски за депутат. РеформЪР Лукарски направи първата рИформа”: ” Хората във Фейсбук могат да искат оставка само на жените си!!! Оставката ми я искат единици във Фейсбук, които не са нито орган на СДС, нито на Реформаторския блок. Единственото, което могат да искат, е оставката на жена си вкъщи”.”

    1. По-интересното е, че болшинството от тези единици във Фейсбук са от женски пол. И няма да забравят скоро глупавото сексистко изказване на Лукарски.

  3. Мои познати се чудят как да гласувят преференциално и дали си заслужава, защото никой от водачите на листи не разяснява това на срещите с избирателите.
    Дори водачката на листата на ГЕРБ К. Маринова е предупреждавала на събрания по селата, че преференциалният вот е неуважение на партийното решение?!?
    Това е манипулация и лъжа.

    Точно преференцията може да обърка сметките на водачите на листи, защото има реална опасност да не получат нужните 50% от гласовете на избирателите. Или да бъдат изместени от следващите в листата. Дори да бъдат елиминирани, ако не получат заветните 7%.
    Единствено ВОДАЧИТЕ НА ЛИСТИТЕ печелят всеки Ваш глас, който е само за партия, без да сте посочили кандидат от листата.
    Печелят и ако някой е гласувал за партията и е посочил 2-ма кандидати, но не водача.

    Така че, уважаеми съграждани, ГЛАСУВАЙТЕ ПРЕФЕРЕНЦИАЛНО за конкретен кандидат- депутат, ако не сте съгласни с наложените Ви от партийните централи водачи на листи, които вече са доказали, че не защитават Вашите , а най-вече своите и нечии други корпоративни интереси!

  4. Гласувайте, щото мангасалите, заедно с Турците и оня мазник Казанджиев ще стопят лагерите на този град, да не говорим за Светлъо Витков, червената подлога…….!

  5. debelaka, в интерес на истината, единствено РБ се доближава до Голямата истина, че нищо в тази държава не работи и че е сбъркан политическия и административния модел на управление, ерго – СИСТЕМАТА.

    Да, ама само се доближава и нищо конкретно не казва – кой, кое, какво и най вече ЗАЩО!!!

    1. Какво точно ще променят в Парламента? Облеклото? Седалките? Акустиката? Да не би случайно да са се сетили, че друг еднокамарен парламент в Европа няма и че трябва да се премине към двукамарен парламент с мажоритарно избран сенат? Ако е така – защо не го напишат ясно и точно. Опссс извинявай, я гледай какво е написал кандидата “политик” – “Промяната в парламента зависи от всеки един от нас. Като гласуваме. Негласуването също е гласуване – гласуване за статуквото, безизходицата и политическото и икономическо безвремие.” Аха – явно промяната на Парламента е функция от високия процент на гласуване. Фундаментално откритие!!! Ето голова!!!

    2. Говори за промяна на Конституцията и реформа в съдебната власт и освобождаване на съдебната власт от политическо влияние. Този голям “политик” дали е чел Конституцията? А ако е прочел – наясно ли е, че вече 25 години партиите и политическите разбойници най-арогантно потъпкват Конституцията по отношение ИЗБОРА на органите и представителите на тази съдебна власт, за да може изобщо да се нарича власт по смисъла на чл.1 от Конституцията?

    Ето ви последния пример с избора на съдебните заседатели. Оказва се, че НЯМА ЗАКОН, в който да пише КОЙ и КАК ИЗБИРА съдебните заседатели. В ЗСВ НЕ ПИШЕ. В Конституцията обаче пише, само че никой не я спазва, а някакви овластени кретени и политически некадърници ми искат “тълкувание от Конст.съд”.

    Може и да не пише в ЗСВ, но на практика имаме “избрани” и “назначени” съдебни заседатели. Как става така, от едно ПРЕДЛОЖЕНИЕ на ОбС и едно ОПРЕДЕЛЯНЕ на заседание на съответния съд – да имаме ИЗБРАНИ съдебни заседатели? Кой народ ги е избрал? По коя Конституция и Закон ги е избрал?

    Мълчи г-н реформаторът-“политик”, дума не обелва, ноооо, ще променял Конституцията. Кое точно и ЗАЩО ще променя? Пак не се казва!

    И т.н.

    debelaka, пак повтарям, въпреки всичко, единствено РБ “повдига завесата”. Представи си само каква трагедия и какви ИЗМАМНИЦИ са всички останали.

    Представи си само, колко хора ще отидат отново да гласуват и да овластят тези ИЗМАМНИЦИ.

    1. Николай Вълков със сигурност не само е чел Конституцията, а и знае къде и какво, най-важното как трябва да се промени. За разлика от останалите кандидати, за които демите конституция, промяна, съдебна система са просто едни непонятни предизборно заучени фрази.
      Разбира се, само с групата на РБ трудно ще успее, но поне има потенциал да опита.

    2. “Пеевски купи Полиграфическия комбинат…”

      Честито, Пеевски, замогнал си се. 🙂

  6. Успех и от мен.И нека всички да гласуват независимо за кого за да не допуснем ДПС да вземе мандат от Ловеч.

  7. Успех, Ники! Лично аз няма да мога да пусна бюлетина с номер 7 точно за теб, ще се задоволя с доктор Москов в 24 МИР, но ще “командировам” съпругата да го направи.

Comments are closed.