На днешния 1-ви октомври, преди точно десет години начело на Ловешката червенокръстка организация като Директор постъпи Цветомира Георгиева. Днес особено щастлива и горда със своите доброволци тя поздрави и пожела дълги години заедно на доброволците от третата възрастова група както и на всички хора от третата възраст с едно послание на доброволката от БМЧК-Ловеч Нина Спасова:

„ Да бъдеш доброволец не е просто хоби, с което младите хора лесно биха запълнили свободното си време. Да бъдеш доброволец не е задължение, а е желание.Дори бих казала, че е мечта. В природата на младите е да мечтаят, а най-силният копнеж на младия доброволец е да вижда щастие около себе си.

Когато знаем, че сме помогнали на някого в нужда, когато чрез добро усмихваме лицата и когато действаме в екип в името на справедливостта за онеправданите, тогава ние, доброволците, се гордеем истински.

Изпитваме радост, че носим емблемата на Червения кръст близо до сърцето си и с общи усилия творим доброта. Говоря от името на всички, млади и по-възрастни доброволци, защото действаме в екип и всеки от нас има заслуга в добрите дела, всеки от нас мечтае. Да бъдем доброволци не е израз на нашето желание да бъдем запомнени. Защото нито едно име няма значение пред огромните мъка и неправда, с които ние сме избрали да се борим. Значение имат вярата и добротата, а тяхното олицетворение е именно червеният кръст, който ние ще запечатаме завинаги в сърцата ни!“

От името на Ловешката червенокръстка организация изказваме и своята огромна благодарност на важни за нас партньори в лицето на „Център за работа с доброволци към Регионална Библиотека „Проф. Беню Цонев“ в лицето на Албена Йончева, Областен управител, Община Ловеч и всички държавни и НПО институции, които винаги са рамо до рамо с нас!

1 октомври е Международният ден на възрастните хора. На този ден отдаваме необходимото уважение към хората от третата възраст и на това, което те са направили за обществото ни.