Областният управител Ваня Събчева се срещна днес с трите културни институции, включили се в инициативата „Нощ на литературата“, която в Ловеч се провежда за втора поредна година по инициатива на Областна администрация. Благодарствени грамоти за подкрепата и сътрудничеството за провеждането й тази година получиха Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев“ и директорът й Юлияна Цанева, Държавен архив Ловеч и директорът Павлина Петрова и Клуб на културните дейци с председател Пенка Чернева.

Събчева разговаря с ръководителите на структурите за проблемите в работата им, за готовността им да продължат дейността си в условията на извънредна ситуация заради COVID19, както и за бъдещо сътрудничество.

Удовлетворение и благодарност към Министерство на културата за предоставени достатъчно средства за закупуването на нови книги и работата по съхраняването на дарения коментира директорът на Регионалната библиотека. Издание на архива с най-значимите съхранявани документи връчи Павлина Петрова на Областен управител. Нова социална инициатива на Областна администрация пък се роди от разговора с председателя на КДК Пенка Чернева.

Срещите се проведоха при стриктно спазване на противоепидемичните мерки – маски на закрито и дистанция при провеждането на разговорите.