Спазвайки поетия ангажимент, областният управител награди днес двете училища, посочени сред най-активните в спорта у нас. Инициативата да се отличат най-активните училища в България, за което допринася най-много именно спортът, за седма поредна година е на сдружение „БГ Бъди активен“, а областна администрация – Ловеч, за втори път е партньор, който подкрепя и популяризира събитието.

Двете учебни заведения от област Ловеч, отличени от „БГ Бъди активен“, са СУ „Васил Левски“ – с. Черни Осъм, и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Ловеч. В Европейския ден на спорта в училище 24 септември те организираха множество и различни прояви, включващи физическа активност, спорт и игри с широкото им отразяване в социалните медии. Като цяло от област Ловеч в инициативата участваха над 1900 ученици и 150 преподаватели от 11 училища.

Инж. Светослав Славчев връчи благодарствени грамоти за участие в националната инициатива и за достойно представяне на област Ловеч на директорите на учебните заведения Румяна Велешка – на училището в Черни Осъм, и Елеонора Тодорова (Ловеч), които ги предоставиха на най-активните си ученици в деня на спорта – деветокласника Васил Ганеков и петокласничката Преслава Ангелова.

Директорите на двете училища се договориха за съвместни инициативи следваща година. Велешка покани учениците от Ловеч да посетят Черни Осъм, където да се включат в съвместни игри, да се спуснат по алпийски тролей над реката, да се пробват на катерачната стена, да проведат ориентиране по зададени точки.

Накрая всички си размениха коледни подаръци, а областният управител получи и плакета на СУ „Васил Левски“. Той гарантира на училищата и занапред пълното съдействие на областната администрация не само в сферата на спорта.