Вчера се проведе работна среща между областния управител на област Ловеч Виктор Стойчев и председателя на Българския Институт по Метрология Илчев. На срещата присъства и главният секретар на БИМ ( Български Институт по Метрология ), г-н Халваджиев.

Бяха обсъдени въпроси за съвместната дейност между БИМ и Областна администрация – Ловеч  на територията на областта.

БИМ  е настанен в държавен имот, намиращ се в северна индустриална зона и основната тема на разговора беше нуждата от ремонт на сградата , в която се помещава Института по метрология. Между двете администрации бяха обменени идеи и  се набелязаха мерки , с които да се преодолее критичната ситуация  и да бъде защитено оборудването разположено на територията на сградата. Нуждата от този ремонт се появи след последните обилни снеговалежи, при които е възникнала аварийна ситуация.

Обсъдена беше и инициативата на БИМ , насочена към младите хора, проявяващи интерес  към инженерните специалности, чрез развиването и финансирането  на стипендиантска програма. В областна администрация – Ловеч  функционира  Обществено – консултативен съвет по  училищни политики, който също е насочен към младите хора , завършващи средно образование на територията на Ловешка област и областният управител се ангажира  да популяризира инициативата на Българския институт по метрология сред членовете на съвета.

В края на разговора председателят на БИМ  изказа своята благодарност  към областния управител  Виктор Стойчев за навременната реакция при появилият се проблем  със сградата , в която се помещава  института. Подобна съвместна дейност винаги е полезна  и следва да се насърчава , така че проблемите да  бъдат решавани  заедно.