Както през 1989 г. Техническият колеж е създаден в отклик на потребностите на страната и региона от висши кадри с техническо образование, така и занапред ние ще имаме нужда от хора като вас, защото – сигурен съм – Ловеч и България ще продължат да се развиват. Поздравявам Ви за това, че сте избрали да направите тази най-добра инвестиция в дългосрочен план – инвестицията в интелект и образование. Бъдете любопитни, търсете новото, усъвършенствайте се непрекъснато!

С тези думи се обърна днес на откриването на новата учебна година в Техническия колеж в Ловеч към студентите областният управител инж. Светослав Славчев. Преподавателите той призова да създадат у студентите най-добрите академични навици, с които те да постигнат блестяща реализация в професионалното и научното поприще.

Техническият колеж предлага обучение по пет акредитирани специалности, държавна поръчка, с възможност за двойни стипендии, тъй като са обявени за приоритетни. Те са: електротехника, машиностроене, автомобилно машиностроене, компютърни системи и технологии, текстилна техника и технологии. Колежът, който е в структурата на Технически университет – Габрово, продължава приема на студенти за учебната 2021/2022 г., като предлага гъвкави форми на обучение, съобразени с изискванията на студентите и на бизнеса. Образователната институция е в първите места в рейтинговата система на МОН, което се определя от реализацията на завършилите.

Студенти и преподаватели бяха поздравени днес и от ректора на ТУ – Габрово, проф. д-р инж. Илия Железаров, който във видеообръщение  заяви, че бъдещето принадлежи на тези, които инвестират в образование и имат смелостта да търсят знанието. Успешна и здрава година, изпълнена с нови предизвикателства, пожела и директорът на Колежа доц. д-р инж. Никола Драганов. Своите поздравления поднесоха още зам.-кметът на Ловеч Венцислав Христов, началникът на РУО – Ловеч, Еленко Начев и президентът на Ротари клуб – Ловеч, Никола Петров. Гости на тържественото откриване на новата учебна година бяха и управителят на „Бони Оборот“ Галя Денчева и собственикът на „Крис Фешън“ Радина Банкова. Към тях и всички други представители на бизнеса, които подкрепят Колежа, областният управител поднесе най-искрени благодарности, „защото от бизнеса много зависи и успешният път, по който завършилите тук ще поемат“. Инж. Славчев изрази увереността си, че усилията в учебния процес ще бъдат многократно възнаградени.