Комисия, съставена със заповед на Областен управител, обсъди временните противоепидемични мерки на територията на Република България, въведени от 23.30 ч. на 27.11.2020 г. до 21.12.2020 г. със заповед на министъра на здравеопазването и освободи от плащане за периода три държавни обекта, отдадени под наем.
За периода е освободен от заплащане на наем във връзка с наложеното ограничение за извършване на дейността „Кино Космос“ ООД в Ловеч. Забраната за неговата дейност е описана в т. 7 от заповедта на Министъра на здравеопазването, с която се преустановява провеждането на всички културни и развлекателни мероприятия (кина, музеи, галерии, сценични прояви, концерти, занятия от танцовото, творческото и музикалното изкуство и други).
С т. 11 от същата заповед се преустановяват посещенията във всички заведения за хранене и развлечения, като се допускат само доставки или взимане на храна за дома и офиса. Това е основание да се освободят от плащане на наем и „Механатъ“ ЕООД – Ловеч и ЕТ „Диана Цокова-76“ – Луковит.