oblast1005131На свое заседание, проведено на 06 март 2014 г., основният екип на Звеното за мониторинг и оценка на Областната стратегия за развитие на социалните услуги (2011-2015) разгледа и прие предложения от областните координатори по Проект „Развитие на системата за планиране и предоставяне на социални услуги на регионално равнище” първия в страната разписан Механизъм за периодичен преглед и актуализиране на областната стратегия.

Механизмът е предназначен за всички заинтересовани страни на областно, общинско и местно ниво, ангажирани с развитието и управлението на социални услуги и мерки, доставчици на социални услуги, неправителствени организации, работещи в сферата на социалното включване.

Механизмът за периодичен преглед и актуализиране на Областната стратегия за  развитие на социалните услуги в област Ловеч (2011-2015) е представен като добра практика на  работна среща на областните координатори по Проект „Развитие на системата за планиране и предоставяне на социални услуги на регионално равнище”, състояла се в Агенция за социално подпомагане. Това е първият подобен документ, разработен в страната.