Вчера се проведе информационен ден за трета покана за набиране на проектни предложения по програма за междурегионално сътрудничество „ИНТЕРРЕГ ЕВРОПА“ 2021 – 2027. Срещата се организира от Министерство на регионалното развитие и благоустройството, в сътрудничество със Съвместния секретариат на Програмата. Целта на събитието е потенциалните партньори от България да бъдат информирани за възможностите за участие, процеса на кандидатстване, условията за допустимост на проектните предложения, подбора на партньори, и други теми, свързани с Програмата.

Дирекция „Управление на териториалното сътрудничество“, като изпълняваща функции на Национален орган по програмата за България, представи практически указания относно участието на областните администрации в съвместни проекти по Програмата. Обсъдиха се и подробно се анализираха най-честите допускани грешки при изготвяне на финансовите отчети по Проекта, както и изискванията за верифициране на разходите.

Отчитайки факта, че областните администрации са ключови институционални бенефициенти по програма ИНТЕРРЕГ Европа, Министерство на регионалното развитие и благоустройството разчита на ангажираност и активност за участие в Програмата.