ounagradi902154На тържествена церемония в София, ръководителят на българската делегация в ЕНП и зам.-председател на Групата на ЕНП в Европарламента Мария Габриел награди победителите в конкурса, който за поредна година организира за ученици от страната. Темата на тазгодишния конкурс за есе и мултимедийна презентация беше „Помощта на ЕС за развитие – моят поглед, моите идеи” в контекст на 2015 г., обявена за Европейска година на развитието.

 

Традиционно силно представителство имаше на учениците от област Ловеч. Двама участника – от Ловеч и Луковит, спечелиха посещение на Европейския парламент в Брюксел, а ученик от Троян спечели поощрителна награда. За положените труд и старание, евродепутатът Мария Габриел изпрати подаръци и за всички останали участници от Ловешка област. Областният управител д-р Мадлена Бояджиева на драго сърце съдейства подаръците да достигнат до учениците, като им ги връчи в сградата на Областната администрация. Тениски, шапки и други материали получиха Борислав Борисов, Деница Вълева, Иван Бориславов и Никола Атанасов.

„Гордея се с талантливите, знаещи и мотивирани ученици от Ловешка област. Приветствам организираните от евродепутата Мария Габриел конкурси, защото чрез тях нашите деца имат възможност да демонстрират своите познания за Европейския съюз. Убедена съм, че учениците от училищата на територията на областта ще продължават да развиват своя потенциал и да доказват, че са активни европейски граждани”, заяви областният управител д-р Мадлена Бояджиева.

 

 

 

2 коментара

  1. Тази вечер се проведе ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА ПРОЕКТ НА ОБЩИНСКА НАРЕДБА И ПРОГРАМА С МЕРКИ ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА ДЕЦА И УЧЕНИЦИ С ИЗЯВЕНИ ДАРБИ.
    На обсъждането НЕ присъстваха представители на училищата, детските градини, областна управа… Но това не пречи д-р Бояджиева да си прави евтин политически PR, като награждава деца и ученици!

    1. Не се коси, щом постигне някое дете успех и ще се лепнат веднага да се рекламират.

Comments are closed.