Областният управител Ваня Събчева и старши комисар Милен Маринов, директор на ОД на МВР Ловеч провериха обстановката в областта. Те се срещнаха тази вечер с дежурните полицаи на 7-те КПП-та. Създадена е организация за обезпечаване на обществения ред, сигурността и защитата на населението,  както и за спазването на въведените противоепидемични мерки по време на Великденските празници. Обстановката е спокойна, няма струпване на пътуващи или пристигащи в Ловеч, стриктно се прилагат и спазват наложените ограничения относно целта на пътуването.

В Троянския манастир към 19.00 ч. са влезли едва 35 човека, осигурено е полицейско присъствие и стриктно се спазва необходимата дистанция между гражданите, носенето на предпазни маски и недопускане струпването на хора, видя лично Събчева. Тя отново благодари на служителите на реда за отличното изпълнение на професионалните им задължения.

През почивните дни ще продължат проверките на обстановката в областта, както и спазването на указанията около храмовете на Великден.

Припомняме, че досега в област Ловеч успешно са излекувани и двамата пациенти с доказан коронавирус, единствени засега. Първият бе в инфекциозното отделение на МБАЛ – Ловеч, а втория, изписан преди ден, в Белодробната болница в Троян.

Умолявам жителите на област Ловеч, както и гостите пристигнали за празниците, да спазват всички противоепидемични мерки като задължителното носене на защитни маски и отстояние на 2 метра един от друг. Към момента обстановката е наистина спокойна и не искаме поведението ни през тези празнични дни да я промени в негативен план след седмица, две, апелира за пореден път областният управител.