Павлин Иванов

Директорът на Областна дирекцията на полицията в Ловеч старши комисар Дончо Манов няма данни и информация за купуване и продаване на гласове за предстоящите избори на Народно събрание на 11 юли. Това заяви той на проведената днес пресконференция, след работна среща по организационно-техническата подготовка за провеждането на парламентарните избори при Областния управител.

Комисар Манов заяви, че ще реагират на сигналите подадени към тях, но към момента няма данни за давани между 80 и 100 лв. за глас. Той призова всеки който има информация, да я подаде към органите на МВР.

380 човека – от полиция, пожарна и жандармерия, ще бъдат ангажирани с изборния процес, посочиха от още ОДМВР. В изборния ден всички секции ще бъдат охранявани от служители с полицейски правомощия. Предстои обучение на състава.

Проведени са срещи с окръжния и районния прокурор и е изяснена технологията на работа при получаване на сигнали за нарушения на изборното законодателство. И в РДПБЗН е създаден щаб за изборите и план за обезопасяване на изборния процес, създадени са информационни групи, проверени са всички агрегати, с които разполагат районните служби, при проблеми с електрозахранването.