parichev907141Обучение по Закона за собствеността и ползване на земеделските земи (ЗСПЗЗ) на кметовете и кметски наместници от осемте общини на Област Ловеч организира директорът на Областна дирекция „Земеделие“ – Ловеч, инж. Тони Паричев, съобщават от Областна администрация.

Образователните срещи ще се проведат на две части. Обучението на кметовете от общините Ловеч, Летница, Троян и Априлци ще се проведе на 09 юли, сряда, от 14:30 ч. в учебния център на Националния статистически институт-база с. Сливек. Представителите на общините Тетевен, Луковит, Угърчин и Ябланица ще бъдат обучавани на 15 юли, вторник, от 10:00 ч. в залата на общински съвет Луковит.

Причината на предстоящото обучение е участието на кмета или кметския наместник на населеното място в комисията, която ръководи споразуменията по места за създаването на масиви за ползване на земеделски земи.

„Кампанията за сключване на споразумения за стопанската 2014/2015 година предстои да започне след 15 август. Обучението ще подпомогне обективната и правна преценка на кметовете и кметски наместници по места при взимането на решения“, коментира инж. Паричев. По думите му обучението на представителите на местната власт е продължение на информационните срещи с представителите на аграрния сектор от Ловешка област, започнала през юни т.г.

1 коментар

Comments are closed.