Областна администрация – Ловеч, се включва за шести пореден път в кампанията без загинали на пътя поне за ден. На 21 септември, обявен от МВР министъра за Ден без загинали на пътя, администрацията в партньорство с ОДМВР – Ловеч, сектор „Пътна полиция“, и БЧК – Ловеч, ще проведе акция по раздаване на флаери на участници в движението с призив за безопасно поведение на пътя и нула загинали в пътнотранспортни произшествия в този ден.

МВР е пълноправен член на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL. За намаляване на загиналите при тежки ПТП се инициират превантивни събития, които от 2016 г. се присъединяват към дейностите, посветени на Европейската седмица на мобилността 16 до 22 септември. Миналата година се проведоха първите Дни на безопасността на ROADPOL за намаляване до нула на загиналите при пътнотранспортни произшествия за поне един ден, а от 2016 г. до 2019 г. от Европейската мрежа на службите на пътна полиция се организираше операция EDWARD – Европейски ден без загинали на пътя.

България участва в инициативата на ROADPOL, като координацията на националното събитие и през 2021 г. за шести път ще се извърши от МВР под патронажа на министър Бойко Рашков. Посланието е „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“.

Областна администрация – Ловеч, се включва в Дните на безопасността на ROADPOL, ставайки партньор на кампанията, регистрирайки се в официалния сайт на ROADPOL и организирайки собствено събитие. То ще се проведе при спазване на мерките за ограничаване разпространението на COVID-19 на 21 септември в 10 ч.