Ловешката червенокръстка организация проведе на 7ми март своето годишно общо отчетно събрание в залата на Общинския съвет Ловеч. Събранието откри доц.д-р Николай Николов, областен Председател на БЧК – Ловеч. В сесията взеха участие д-р Славита Джамбазова-Зам.генерален директор на БЧК, Илиян Тодоров-Зам.областен управител, Венцислав Христов-Заместник  кмет на община Ловеч, ком. Милен Маринов-Директор на ОД на МВР, Красимира Катева-Директор ДСП, Анета Винева-Директор РЗИ, Николай Недялков- Началник Сектор „Пътен контрол”, Зюлейха Терзиева- Представител на Комисия по дискриминация, партньори от „Клуб на инвалида”, „Клуб на ветераните туристи”, „Организация на слепите” и други.

Г-н Тодоров припомни ,че само преди месеци Червеният кръст чества 140 години от създаването си и поздрави червенокръстците с годишнината и високите резултати, които са постигнали за 2018 година. „Това, което най-много уважавам във вашата работа, са принципите, от които се ръководите. Сред тях  са хуманността и безпристрастността, без оглед на това какви са страдащите хора. От името на Областен управител както и лично от мое име ви засвидетелствам своята подкрепа. В наше лице винаги ще имате подадена партньорска ръка.“

Доктор Джамбазова поздрави доброволците, партньорите и щатния състав на Ловешката организация. Със задоволство изказа положителната оценка на ръководството за напредъка на организацията и пожела още повече амбициозност и устременост в бъдещите постижения.

Председателят доц.Николов сърдечно благодари на всички доброволци и партньори за тяхната безусловна подкрепа и сърдечност, която проявиха в благородните прояви през 2018 година.

През 2018г. БЧК Ловеч работи по проектите „Повишаване информираността на обществото по проблемите на възрастните хора и лобиране за техните права ”,  сътрудничество с православна църква за предоставяне на топъл обяд ,„Програма „Заедно за по спокоен утрешен ден” съвместно с РЗИ , „Програма за закрила на детето 2018” съвместно с община Ловеч, Програма „Забавно лято” на Център за работа с доброволци към РБ „проф.Беню Цонев” и партньор БМЧК , „Програма „Предоставяне на индивидуални пакети хранителни продукти2016 и 2017” „Програма „Младежки дейности” съвместно с община Ловеч ,  Проект „Топъл обяд” , като оказа помощ на около 10 000 души в риск от Ловешка област.