Обиколката на Дядо Коледа по ловешките детски градини завърши на 20 декември при послушните деца в ДГ „Радост“ в кв. „Младост“. Заедно с добрия старец гост на тържеството бе и кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. По този повод малчуганите бяха подготвили специална музикална програма, която изпълниха с много желание и емоция. Преди това изгледаха и куклена постановка на талантливите актьори от Ловчанското читалище „Наука 1870“.

Кметът Корнелия Маринова поздрави децата с предстоящите коледни и новогодишни празници, показа им и новия календар за следващата година със снимка от обновения център на града. Тя изгледа заедно с децата празничната програма.

В заведението тази година има 138 деца, обясни директорът Ценка Василева. Детската градина има басейн и всички деца след завършването й могат да плуват, допълни Василева.

В периода от 17 до 20 декември представители на ръководството бяха гости на всички коледни тържества в детските градини и детските ясли на територията на общината. Заместник-кметът Даниел Колев посети ДГ „Мария Сиркова“ и ДГ „Снежанка“, заместник-кметът Цветан Георгиев беше в ДГ „Слънце“ , заместник-кметът Венцислав Христов в ДГ „Първи юни“ и т.н. Посетени бяха и детските градини в селата Дойренци, Александрово, Славяни и Лисец. Навсякъде малчуганите се бяха подготвили с подходящи песни и коледарски групи, които сурвакаха за здраве и берекет.