savaetnicimalchalivi2502147Павлин Иванов

Колкото по-тихо си пасеш, толкова повече не влизаш в полезрението на медии и общество. Обикновено, хората, които си позволят да направят нещо, независимо дали е добро или лошо са на фокус и си получават „заслуженото“. Другата група „политици“ обаче, които няма как да чуете, тъй като не правят нищо, винаги са на удобна сянка. Мълчат си, натискат си бутончетата в Общински съвет Ловеч, уреждат си личните дела в доста случаи и си кютат тихо и кротко без да бъдат притеснявани.

Разбира се, за това вина имат и медиите, включително и „Ловеч днес“.

Ще ви запозная с няколко имена, които почти няма как да чуете, а надали и познавате. Да, накрая разбира се ще попита, какво правят тези хора в Общински съвет Ловеч. Ще ви представя „анонимните“ по азбучен ред. Може да се окаже, че познавате някои от тях и да се окаже, че съм сбъркал или не съм достатъчно информиран за дейността им. А дано, ама надали, както се пее в една любима песен.

savaetnicimalchalivi2502141Ахмед Мехмедов Чаушев – ДПС

Влязъл на мястото на зам. областния управител Юнал Мъстънов. Няма данни за дейност като съветник, освен натискане на бутончета.

Велислав Светославов Симеонов – БСП

Няма данни за дейност като съветник, освен натискане на бутончета.

Венцислав Младенов Хаджиев – БСП

Известен с това, че беше предложен за Председател на Общински съвет. Няма внесени предложения за решения.

Владимир Стоянов Кочев – БСП

Няма данни за дейност като съветник, освен натискане на бутончета.

savaetnicimalchalivi2502143Ирина Емилова Генова – ГЕРБ

Няма данни за дейност като съветник, освен натискане на бутончета.

Константин Емануилов Попов – ГЕРБ

Появява се на заседания в определен момент все пак. Няма данни за дейност като съветник, освен натискане на бутончета.

Красимира Христова Бочева – БСП

Известна с това, че гласува бюджет за образование 0 (нула) лева! Няма други данни за дейност като съветник, освен натискане на бутончета.

Николай Георгиев Недялков – ОДС

Има няколко изказвания, но основаната дейност е натискане на бутончета.

savaetnicimalchalivi2502142Петко Тинков Петков – ГЕРБ

Няма данни за дейност като съветник, освен натискане на бутончета.

Пламен Цветанов Линков – БСП

Няма данни за дейност като съветник, освен натискане на бутончета.

Стефан Василев Стойчев – ГЕРБ

Няма данни за дейност като съветник, освен натискане на бутончета.

Страцимир Веселинов Петков – БСП

Няма данни за дейност като съветник, освен натискане на бутончета.

savaetnicimalchalivi2502146Фатме Юсеинова Моллова – ДПС

Няма данни за дейност като съветник, освен натискане на бутончета.

Цоло Гачев Христов – БСП

Има около две, при това култови изказвания и макар да са абсурдни като тези, все пак е нещо. Няма други данни за дейност като съветник, освен натискане на бутончета.

 

Единствена ми цел в този материал е да ви уведомя, че имате съветници. Дай Боже да ги познавате и да аз да съм сбъркал, като съм написал, че единственото, което правят е да натискат бутончетата за гласуване, без дори да са си чели материалите и да са се затрудняват да вникнат дори в заглавието на повечето решения.

Ако съм сбъркал, съм готов веднага да се извиня и да понеса последиците от този мой коментар!

Но някак си, тези хора винаги са на сянка. Удобно си траят и си взимат заплатите, които вие им плащате. Не е справедливо да говорим и обсъждаме само тези, които се престрашават да правят нещо, независимо дали е добро или лошо.

След година ще има избори. Ще бъде минал един цял мандат и би било некоректно да не сте чували нищо за голяма част от съветниците си. А дали мястото им е там? Да, разбира се. Нали вие гласувахте за тях!

Дали са защитили някакъв обществен интерес, предполагам, отговора плува някъде в главите ви.

60 коментара

    1. Дороти,искаш невъзможното!Те това не го умеят – какво ти там възпита-
      ние,к,ви пет лева?

  1. Авторчето Иванов когато стигне авторитета и познанията на д-р Попов тогава да казва нещо за него. Много е готино цял живот да не си направил нещо а да се правиш на съдник и лайномет от последна инстанция

  2. Всички, които поне малко се интересуват от работата на сегашния Общински съвет не могат да не се съгласят с написаното.Ясно е, че на голям процент от “съветниците” мястото не им е там. За да бъде един съветник на място са необходими най-малкото три условия-да е експерт поне в една област, да е честен и да бъде амбициран да работи без да си жали силите. Сигурно е, че в Ловеч има не 33-ма, а може би и стотина души, които отговарят на тези условия, но системата за издигането и избирането на кандидатите не позволява те да влезат в съвета. В крайна сметка сега Общинският съвет чрез безропотно гласуване изпълнява ролята да свали отговорността от Кмета, който изготвя проекторешенията. А колективните грешки никой не ги съди, но хората страдат от тях.
    Отдавна е казано, че демокрацията не е съвършена, но нищо по-добро от нея не е намерено, но начинът по който се опитваме ние да я прилагаме е отчайващ.За съжаление и в Народното събрание не попадат подходящите и достойните хора.Например съвсем резонно можем да попитаме кой предложи и какво търси там нашият Горов?

    1. Горов бе предложен от същия този, който предложи и Корнелия. Интригант и интригантка макар и от две различни партии. Кухи и надути.

  3. а няколко червени тролчета се възбудиха като си гледаха сега идеолога Кутев.”никой” си “трол” си .

    1. Де да бях……

  4. браво Павлине удари ги в десетката,другарите!мноооооооо се кефя!

    1. Е кого точно е ударил, че не стана ясно?

    2. Голяма част от боклуците се рециклират. Едни в природата, други чрез човешки дейности.Съветниците обаче – НЕ. Твърдо нье. За нищо не стават.

  5. Интересно ми е и мнението на господин Заверджиев по темата, но безпристрастно не по симпатии и не само да ни кажете колко много се е изказвал някой , а колко умно се е изказал, защото четох някъде, че примерно Янкова се изказва по всяка точка друг е въпроса какво и се разбира от казаното и колко е смислено.

  6. Ще помоля дебелака и всички анонимни да идат при касиера, да си получите хонорарчето, че окъсняхме!

    1. Аз бачкам на авансови плащания. Да няма после недоразумения.

    2. Комунетата все на клюки го обръщат.Научени са да надничат под чаршафите на другите и да бягат от неудобни въпроси..А пък в поставянето на диагнози, нямат равни, което само по себе си също е диагноза.

  7. Пипоо, Пипооооу, геги и сопи ли искаш да размахват бе ахмак амебест. В общински съвет със закони и правиилници се работи, а не с чушки и домати. Абе всички ли в тая Гозница сте толкоз ънтелигентни бе 🙂

    1. ъХъ!!!

  8. Пипо, Пипо, съжалявам, че тролското ти малолитражно мозъче ще трябва да го чуе, но Павлин и Данчо разбират много повече отколкото повечето съветници взети заедно накуп и умножени по Пи.
    Подкрепям ги в това което правят. Добре, че в този умрял град има хора като тях. Одобрявам, че има кой да дава акъл, щото подобен в сградите по центъра явно няма. Пък за теб да не говорим, тролченце добродушно

    1. “Павлин и Данчо разбират много повече отколкото повечето съветници взети заедно накуп и умножени по Пи” – Чушки разбират. Мятат едни закони и правилници от които нищо не разбират , ама да се ерчат и глупаците да им правят евала.

    2. Пипо дава оценки от нивото на своята некомпетентност.

  9. пълнеж и палячовци!!!и за Фатмето и тя гласува 0 за образувание.и като я погледнеш как през работно време тича в офиса на ДуПеСето.да ние честита коалицията на послушковците!!!

  10. По принцип съм съгласен с теб pipo,но ми се иска Иванов да отговори на този въпрос , да го видим колко е обективен!

  11. Цитат:”Господин Иванов, пак по ваше мнение,защото имате наблюдение ни споделете, кои смислено се изказват и работят”
    Въпрос:Какво разбира Господин Иванов от тия работи, че го питате?Какъв е той?
    На сесия се пощипват с Данчо и се подиграват с хората.Мани бегай – скапана работа. Ей за това няма да се оправим – куцо и сакато дава акъл.Като сте толкова добри да сте станали съветници – ама не ви избраха.

  12. Случайно включих…

    Защо безсрамно се надупват толкоз много хора?

    И аз накрая осъзнах мотивите.

    Надупването, ясно е, стеснява кръгозора,

    но пък разширява перспективите.

  13. Уважаеми г-н Иванов, очевидно не следите новите “модни тенденции” и опорни точки. Сега е “модерно” да се оплюват общинските съветници не, които не работят, а тези, които работят.

    Вземете пример от троянския комунистически печат. Последният “писък” на модата и при напълно “обосновано предположение”, базирано на новите “опорни точки” е:

    1. “Той” прегрява микрофоните. /О, ужас!/

    2. “Той” критикува защото мрази Троян. /Оооо, Ужас!/

    3. “Той” изобщо не съществува /за общинската троянска комунистическа медия, която е превърната в “дадзибао” на кмета и БСП Троян/ /Ха така, нека му!/

    Забележете, опорната точка от миналия мандат “Той” е луд и ненормален” вече е изхвърлена от употреба. Новите “модни тенденции” се следват неотклонно. “Мо’е сми прости, ама сми модерни”

    Предният мандат имам общо 635 изяви в ОбС /предложения, въпроси на граждани, изказвания, декларации и пр./ БСП и ГЕРБ взети заедно имаха общо 16 общински съветника с общо 346 изяви за цял мандат….. близо по 22 изяви на калпак-общински съветник. Е, и какво от това? Благодарният народ не само си ги преизбра, ами днес те са вече 18 калпака общо, демек – два калпака горница.

    Няма да давам пример с г-н Д.Заверджиев, който на практика работи колкото един цял общински съвет, без да е общински съветник. Благодарните граждани на Ловеч и на него му видяха сметката на избори’2011.

    Та, пойнта ми е – на кого и за какво се сърди някой, че общинските съветници не работели. Че те тях да не би да ги избират защото работят и си изпълняват Клетвата като общински съветници?

    Ама, моля ви се, “те таково животно нема”. Ние сме интелигентна нация, ….казват. Може би затова 24 години ни пробутват какви ли не кални прасета за балерини. И на местно и на национално ниво.

  14. Солидарен съм с Павлин Иванов.
    Всички там – Общински съвет, Община и самите ние извън тази рамка трябва да допринасят /ме/ за Ловеч. Те са наши избраници и са ни Длъжници! Язък!

  15. Господин Иванов, пак по ваше мнение,защото имате наблюдение ни споделете, кои смислено се изказват и работят, не просто си взимат думата по всяка тема, а наистина са и запознати с нормативната уредба и си четат материалите?

  16. Тия плъхове крастави докога ще ги търпим

  17. А Емилия Ненчева тя какво направи или каза за два мандата?

    1. Другарката Емилия прави страхотни прическите си! толкова време и труд отделя за това! Не е малко. Като гледам другите жени в Ловеч как са се занемарили 🙂

  18. Кажете ни и кои все пак са най – дейни, коректността го изисква?
    Интересувам се също и какво точно смислено са казали или направили Пенко Пенко, Калинка Мончева и Ценка от Владиня?

    1. Author

      За дейните, независимо дали работят за добро или за лошо съм писал достатъчно. Фактът, че все пак ме питате говори, че има какво да се желае.
      Все пак, моето лично мнение е, че съветниците, които са активни са:
      Валя Янкова
      Доротея Цанкова
      Ирина Митева
      Георги Терзийски
      Иво Райнов
      Георги Митев
      Пламен Сейзински
      Светослав Иванов
      Тодор Петров
      Ценка Лазарова
      Пак подчертавам, независимо дали работят за добро или за лошо, гореизброените все пак са по-активни от останалите.
      Няма как да не отбележа и още две имена: Минчо Казанджиев и Данчо Заверджиев, макар и да не са съветници, са автори на повечето от предложенията за решения, както и трябва да отбележа подготвеността им особено в обсъжданията в постоянните комисии.
      Но все пак, оценката за това, кой работи за доброто на Ловеч е ваша – на всеки жител на община Ловеч.

      Павлин Иванов

  19. Те гледам, че някой си и подремват :). В момнта се чудя да им се смея ли, да плача ли

Comments are closed.