Не се извинявам на никого, за нито една дума в този текст!

Павлин Иванов

Фейсбук е хубаво нещо. Показва същината на човек. Всъщност, всеки сам, доброволно, предоставя и информация и свои данни и свои мисли. Без никой да го кара. Размирните времена помагат особено. Особено когато секи сам си преценя.

Днес ще се опитам да отговоря на някои от най-тъпите и абсурдни въпроси, които се появяват под всяка новина или призив за помощ към хората, бягащи от агресора Путин и бомбите на руската армия върху домовете им.

Първо, кои са в огромната си част бежанците?

Едно голяма част от бягащите от войната в Украйна у нас са бесарабски българи. Т.е. българи, като мен и теб. Просто родили се, израснали, създали семейства в Украйна.

Бягащите от бомбите на руската армия са предимно жени и деца. Много, много рядко има мъже. Всички мъже бранят своята земя, домове, история, нация и култура от путиновата руска армия.

Те не идват в България на гурбет. Не идват да вземат нищо на никого. До преди две седмици не са си представяли, че ще ми се наложи, само с по един куфар най-необходими вещи да напуснат домовете си. Всички те си имат свои домове, които са създавали цял живот. Там им харесва, там са у дома си, там са гледали децата и внуците си. Там са имали цветя в градинките или на прозорците, грижили са се за домовете си както всеки един от нас.

Едни от най-уродливите коментари, странно, са от български жени. От български майки. Свързани с даваните по 40 лв. на ден за бягащ от войната човек. Абсурдните коментари тук са най-крещящи. Независимо за коя точка на България говорим.

Ще обясня нещо просто:

Повечето от идващите в България бесарабски българи и украинци само до преди дни са работили, имали са доходи, спестявания, бизнес, къщи, коли. Те не искат подаяния, защото имат достойнство. Гарантирам лично за тези си думи!

Някои от заможните семейства са успели да избягат с колите си. Те имат средства, наемат хотели или апартаменти, плащат си сами и не тежат на никого. Просто бягат от войната в опита да спасят поколенията си.

Други, не толкова заможни, идват с много малко средства в брой. Парите са им в банки. Не са имали време да теглят или прехвълят нищо, защото е трябвало да съберат багажа си за часове. И да тръгнат към неизвестното.

Те не идват да вземат работата на никого, защото са имали до преди дни своя работа, за която са си получавали заплатите, както всички работещи хора. Всеки, с мъничко разбиране, би трябвало да знае, че по време на войната, какво имаш или нямаш в банка, за един момент няма значение. Спасяваш децата си и бягаш от убийците на Путин и неговата армия.

Все още тези жени, бягащи от бомбандировките, нямат възможност да си открият сметки, да си вземат своите пари и да не чувстват задължени на никого финансово.

Българското правителство отпуска по 40 лв. на човек, които пари ще се дават на български хотелиери, а не на бесарабските българи и украиниците. Подчертавам, българската държава, дава 40 лв на български собственици на хотели.

За трети път! На българи! И това е временно.

Малоумният въпрос, как за бежанци се дават пари, а за българи не, има и друга гледна точка. Казва се солидарност!

А ти мой съгражданино, като ходиш по обновения с европейски пари площад, като живееш в обновения “Червен бряг”, отново с пари на данъкоплатците от цяла Европа, как се чувстваш?

Не стига това, ами и отказваш да възпиташ детето си, което е останало на ниво примат – чупи кошчета и пейки, пали, съсипва и унищожава. Ти къде си в цялата работа?

Получаваш от данъкоплатците в Европа, които постоянно плюеш, но се възползваш от всичко, направено от тях, а и от работещите яко българи, за да може да серете с твоето недоразумение на всичко, на всеки и навсякъде!

Умират ли от глад хора, по улиците в България?

Тази теза е застъпвана също от много жени и майки. Тази теза е толкова плитка, нелепа и проста, колкото тези, които я повтарят! И никакво извинение не поднасям за нито една дума в този текст!

Колко хора починали от глад на улицата в България знаете? Кажете ми? Поне едно име за да проверим това твърдение.

Всякакви късочели политици ви набиват в главите с години, че сме най-бедната държава. Може да сме най-бедната, но забравят умишлено да ви кажат, че сме най-бедни от най-богатите. Разходете се малко наоколо. Ако искате да видите бедност, отидете в Египет, Тунис, Мароко, Китай, Индия, ако щете в районите в съседна Турция, извън няколкото големи и модерни града. Във всяка страна има бедни и богати. Но умиращи от глад българи в България, извинявайте, просто е нелепо. Не сме нито Бангладеш, нито Сиера Леоне, нито дори остров Бали. Преди да изкоментирате нещо за всяка от посочените държави, попитайте някой, който е бил там, но не в курортите.

Защо им помагаме на бесарбските българи и на украинските жени, майки и деца, бягащи от бомбите на Путин и неговата руска армия?

Самият факт, че в някое плоско и гладко маломерно мозъче, може да се роди подобен въпрос е абсурден! Та ние помагаме на бездомните кучета, променя магистрали за да минават червенобузите късокосмести шарени гроздекълвачки .. Застъпваме се за норките, които са избивани за да се правят от кожите им палта. Вием като вълци за изгнилото дърво, което всеки момент ще падне и ще ни пребие и бихме убили с голи ръце изродите, които го премахват ..

Алооо, вие идиоти ли сте?

Как защо помагаме?

Тези от нас, които помагат, го правят защото са хора, човеци! Това е най-нормалното нещо на света – да помогнеш на човек в нужда!

А ако случайно нямате такова разбиране, бъдете сигурни, че децата ви ще станат точно примати като вас и ще се държат по същия начин точно с вас. Дано не останали само вие на планетата, защото ще имате нужда от помощ за оцеляването си, а помагащите тъпаци като нас, отдавна ще сме изчезнали!

 

И ще дам един пример за шизофрения:

Едно същество, само преди 15 часа е споделило на профила си следното и е написало, че е самата истина:

“ГЛАД
Глад за пари…Глад за имот…
Всеки е гладен в този живот!
Всеки ламти – да трупа, да има,
сякаш живее живота на трима…
Няма насита бесният глад…
хищно да искаш да си по-богат.
Алчно да трупаш “златни” мечти –
кюлчета злато, пачки пари…
Глад за богатство… Глад за имот…
Гол си дошъл в този живот…
Нищо не вземаш от белия свят.
Гол си отиваш…Дори и богат.”
15 часа по късно, това същество и подобни нему пишат:
“Ми тъй де в нешно време има много наши Българи в критично състояние живеят по улиците умират от глад и студ ? Те Бежанците мислят управиха Българите !!! Ужас !!!”
А аз ще дам моята любима сентенция напоследък:
“Необразованият човек не само се управлява по-лесно, но той още по-лесно може да стане плячка на идиотски внушения.”