На 22 март едно от най-големите училища в община Тетевен – НПГГСД “Сава Младенов”, отбеляза своята 115-та годишнина. Сред присъстващите на тържеството бе зам.-кметът на Община Тетевен – Борис Врабевски, който прочете поздравителен адрес от името на кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева.

Днешният празник е времето, в което трябва да засвидетелстваме дължимото към богатото минало и високите постижения на Вашето училище, но и повод за поглед към бъдещето, пълно с нови възможности и предизвикателства, се казва в поздравителния адрес от д-р Бояджиева.

В обръщението си д-р Бояджиева посочва, че през тези 115 години НПГГСД “Сава Младенов” не е било само училище, а символ на знание, на качествено образование и просвета както в нашия град, така и в цялата страна.

Вашите успехи, усилия и посветеност са вдъхновение за всички нас и затвърждават благородната Ви мисия да просвещавате, възпитавате и насърчавате стремежа към знания и умения на Вашите възпитаници, се казва още в поздравителния адрес.

Присъстващите бяха поздравени от директора на НПГГСД “Сава Младенов” – инж. Златина Каталиева, от г-жа Мария Стойчева – председател на ОбС – Тетевен, която връчи и плакет по случай годишнината, от Иваничка Буровска – началник на Регионалното управление на образованието в Ловеч, инж. Стоян Тошев – изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите, инж. Альоша Даков – зам.-директор на ЮЗДП, доц. д-р Христо Михайлов – ректор на Лесотехническия университет, инж. Павли Богдански – бивш директор на РДГ Ловеч и др. Десислава Василева – представител на Синдиката на българските учители, също поздрави присъстващите и поднесе поздравителен адрес от г-жа Янка Такева – Председател на Синдиката на българските учители. Поздравителен адрес бе изпратен и от Областния управител на Ловеч – Виктор Стойчев.

Музикален поздрав отправиха децата от НУ „Хаджи Генчо“, а след тях Преслав Христов озвучи препълнения салон с изпълнения на гайда. Своите умения демонстрираха учениците от танцовата формация към училището, както и момичетата, които са част от ФФ „Кенар“ към НЧ „Съгласие 1869“ – гр. Тетевен. Няколко песни изпълни и Тетевенската народна певица – Десислава Иванова.

С грамота „За висок професионализъм и цялостен принос в развитието на училището“ бе удостоена г-жа – Бисерка Пиронкова.

В края на тържеството бившата директорка на училището – инж. Зоя Петрова, даде началото на деветото издание на международното състезание „Млад дървосекач“.  Училището е едно от малкото в страната, които организират събития от подобен мащаб, а в годините състезанието се е превърнало в емблема на учебното заведение.

Сред присъстващите на събитието бяха още бивши директори и учители на училището, директори на училища от община Тетевен, бивши и настоящи възпитаници, граждани и др.