kmet1603121Павлин Иванов

Г-н Кмет Казанджиев, г-да и дами съветници, обещавам ви, че ще направя всичко възможно, всеки, който има вина и не си върши работата, да понесе най-тежките законови последици заради системното ви бездействие и безхаберие!

Така повече, в този град, няма да продължава!

След вчерашният инцидент с бездомно куче, на който станах свидетел и ви разказах, проблемът с пострадало дете днес е още по-страшен.  Днес, случаят не е свързан само с шок при дете. Днес имаме дете с разкъсни рани от ухапване от бездомно куче в Червен бряг!

Уважаеми читатели, само за ваша информация, днес болшинството съветници в Общински съвет Ловеч приеха една Програма за справяне с проблема с кучетата по ЗАДЪЛЖЕНИЕ. Почти без обсъждане, само с голи и смешни обещания от кмета Казанджиев. В същото това време, поредното дете става жертва на ухапване  от куче. Докога?

Ето какво ми написа днес уплашената и вбесена от безхаберието майка:

„Днес за пореден път бездомно куче е нападнало хора в жк “Червен бряг” в гр. Ловеч. Едно от децата е сина ми, който в момента е с разкъсна рана в следствие от ухапване от БЕЗДОМНО УЛИЧНО КУЧЕ, скитащо в глутницата от жк”Червен бряг”.

После същото това куче е нападнало и жена от комплекса.

КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ НАПРАВИ НЕЩО ПО ТОЗИ ВЪПРОС. ДО КОГА НАШИТЕ ДЕЦА ЩЕ ИМАТ ПО – МАЛКО ПРАВА ОТ УЛИЧНИТЕ КУЧЕТА И ДО КОГА РАЗНИ ОРГАНИЗАЦИИ ЩЕ ЗАЩИТАВАТ ПРАВАТА НА КУЧЕТАТА, А ДЕЦАТА НИ ЩЕ БЪДАТ ГОНЕНИ , ХАПАНИ И ТРАВМАТИЗИРАНИ ОТ ТЯХ?“

 

Докога?

В района на квартал Червен бряг има детски ясли, детска градина, училище! Толкова ли не ви пука за нищо г-да управници!

 

15 коментара

  1. Прави ми впечатление, че популацията на кучетата в Ловеч се е увеличила много през последната година. Страхувам се да се разхождам сама, за да не бъда нападната.
    Между блок 321 и 320 също има много кучета. На няколко пъти ставам свидетел на техни нападения.
    Трудно ми е да проумея, как в една европейска държава е възможно да има толкова безстопанствени кучета, както и неморални и глупави хора, които ги хранят.

  2. Аз, както виждате Не коментирам този ужасен случай, а прелюдието причинило това. Не съм някакъв защитник на животните, че да ми е едностранен коментара. А на въпроса за човеците-животни…всучки тези, които нямат нито лична, нито длужностна отговорност това да се случи. Отговорност има всеки дръзнал да пусне кучето си на улицата, не спазвайки нито един закон. И то, защото за нас българите закони няма, ние сме всевишни и никой няма право да ни налага… Искрено се надявам да направите наистина всичко, за да има наказани.

  3. До някъде са виновни и хората ,за това, че има толкова бездомни кучета. Защото си взимат някое мъниче, гледат го известно време, става грозно като порасне и айде на улицата. Никой в същото време от институциите не следи, дали се плаща данък за това куче, дали е ваксинирано или кастрирано..и се плучава една популация, която води до такива нещастни случаи. Животното не е виновно, че ние човеците не сме човеци, а животни.

  4. Знаех си,че ще се случи такова нещо рано или късно като ги гледам на какви глутници се разкарват кучета и то големи…направо нямам думи,да го е страх човек да се прибере пеша в къщи на нищо не прилича това :X

  5. заради такива кучета не мога да ходя на смени на работа в Ловеч.Крайно време е да се вземат мерки

  6. Не оставка, съд трябва за тези измекяри в общината!

  7. На 1-ви март 2013 година бе приет общинския бюджет. В него бяха заложени финансови средства за проектиране и строително ремонтни работи за новия приют за кучета, но през юли месец общинските съветници направиха актуализация и спряха парите за приюта – имало по важни харчове.
    Резултата : отлагане поне с една година пускането на приюта в действие, а до тогава всеки да се спасява – кой как може защото нямало пари.

    Да ама Не!

    Пари има, но приюта за бездомни кучета не е приоритет за общинските съветници и те отказват да решат проблема!!!

  8. Оставка!

  9. Tova ve4e e prekaleno, s tezi ku4eta ve4e ne moje dase hodi spokoino po ulicata,vse edno sme v afrikanskite djungli brat4e, indianska rabota….nqma zakon,nqma durjava,nishto nqma

  10. Тва че държавата е умряла е факт, че община и кмет нямат интерес да вземат мерски поради липса на бонуси и далавера – също е факт. Но проблема с бездомните кучета до голяма степен е следствие от простотията и олигофренията на хората. Това са кучета, които преди това са били домашни, но са изхвърлени на улицата. Това са кучета, които са хранени от едни и тровени от други. Кучетата не са виновни, хората са виновни за тези инциденти. И ако тази крадлива шайка в общината не вземе мерки (създаване на ИСТИНСКИ приют за бездомните кучета), нищо няма да се оправи. И да не ми обясняват, че няма пари предвидени в бюджета. Има програми, има европейски организации. Но няма желание. По-лесно и изгодно е всяка година да се правят ремонти на улици, които пак се разбиват, но пък комисионните са прилични.

  11. Докога ли? Докато пишете коментари във фейсбук, вместо да тормозите институциите и чичо ви Минчо…

  12. И аз днес около 18 часа бях нападнат от бездомно куче в центъра на града, пред очите на десетки свидетели. Е, беше от по-дребните и не успя да ме докопа, но след това продължи да се спуска и по други пешеходци. И това пред блок Космос.

  13. Не е възможно, сигурно сте се объркали и става дума за друг град…… Май трябва ние да се вземем в ръце, с граждански отряд и да изметем града, а както е тръгнало може да продължим с общината

Comments are closed.