Павлин Иванов

На последното си заседание, Общински съвет взе решение с голямо мнозинство, да започне спешен ремонт на моста „За никъде“ и речното корито под него. Това става по искане на градската администрация и предложението е внесено по 31-часовата процедура.

Според запознати, било обещано на моста със странното име, да бъдат поставени 15 орхидеи, 12 фикуса и 100 кълнове от Боабаб за красота на стойност 123 997,40 лв.. Под моста да бъде изграден боен дървен кораб, като символ на славното минало на ловешките рекоплаватели от XVI век на стойност 1 023 8 928,46 лв..

И в духа на иновативните практики на ловешката култура и приемственост, явно визирайки сцената, която плава през нечетните дни на цената на билетче за градски транспорт до с. Йоглав, да бъдат закупени и пуснати в експлоатация 10 броя канута на стойност приблизително 1.8 милиона лева без ДДС.

Останалите пари – близо 2 милиона, ще бъдат инвестирани в зарибителен материал и специфично 5D осветление, което да създава илюзията, че „Моста за никъде“ е ремонтиран скъпо, за 4.3 милиона лева.

 

1 април 2019, ден на шегата

29 коментара

  1. Г-жо кмет, погрижете се за работни места и как да задържите младите в този град, защото с цветя по мост, който не води на никъде няма да ги задържите. С ремонт на центъра няма да задържите един млад човек, който след един месец ще завърши училище и ще избяга в София или някой друг град където има работа. Замислете се, защото градът се топи с големи темпове и след още някоя друга година на нехайство в този град ще има само пенсионери и запустели къщи и апартаменти по централната част. Дори в момента има такива и вече стоят необитаеми 5-6 години и тази тенденция ще се увеличава. Стига с тези цветя, дървета, градинки, алейки и т.н. а работете в насока фирмите да инвистират в Ловеч, а не в Троян и Севлиево и малкото хора останалите в град Ловеч всеки ден да бият път до тези градове, за да работят.

Comments are closed.