Фамилни рецепти от Кърпачево, Крушуна и Малиново готвят местни хора в оригиналния кулинарен формат ‘’Гозбата на България’’

Вниманието е насочено не към известни готвачи, а към представяне на даденото място с неговата природа, истории, традиции и съвременно развитие през погледа на младите хора, които преоткриват родината си.

Със съдействието на община Ловеч и Сдружение ‘’Деветашко плато’’ екипът на ‘’Гозбата на България’’ засне няколко епизода, посветени на кулинарните традиции в Ловешка област. След рецептата за Пълнена тиква със свинско и зеле от село Кърпачево, зрителите ще видят традиционни и фамилни рецепти от селата Крушуна и Малиново.

‘’Гозбата на България’’ е по идея на Румяна Благоева, а продуцентската фирма е ВОАР ЕООД регистрирана в Ловеч. Предаването се излъчва всяка сряда от 21ч. по телевизия ММ онлайн като live sream, а епизодите могат да се гледат по всяко време свободно в сайта на ММТВ и на gozbatanabulgaria.bg.

Интересен и нетрадиционен е начинът на структуриране на предаването и поднесеното с чувство за хумор съдържание.’’ Гозбата на България’’ е модерно предаване за младите хора, които преоткриват страната си през храната.

Водещите са кулинарните пътешественици, които обикалят България и повтарят приготвената от домакините рецепта. Жури от местни хора оценява по достойнство усилията им и посочва победителя. Градските младежи трябва също сами да открият основните  продукти за рецептата  само на  даденото  място без да използват пластмасови опаковки ли найлонови торбички

Двете двойки водещи са избрани след кастинг, като едно от условията е да не могат да готвят.

В Отбор 1 са Патрисия Господинова и Евгени Коцев.  Младата актриса е на 21 години, следва социология в Софийския университет ‘’Св.Климент Охридски’’ и е звездата в последния клип на талантливата българска група ‘’Innerglow’’. Нейн екранен партньор е  Евгени Коцев на 32 г. Дипломираният треньор по футбол с магистратура по спортна журналистика от НСА ‘’Васил Левски’’, е чест гост-коментатор в различни медии. Изявява се като модел и танцува добре.

Нежната половинка на Отбор 2 е Лиaна Николова. Тя е на 22 г., студентка по журналистика в НБУ и модел. Обича да лети със самолет и в момента се обучава за стюардеса. Сериозният и много концентриран Милен Николчев е нейният колега в това предизвикателство. Той е специалист по софтуера на автомобилите и прави чудеса с колата ви, ако нещи се повреди.

Всяка седмица зрителите на живото излъчване на ‘’Гозбата на България’’ потелв ще могат да се възползват и от специални оферти за различни продукти и услуги, които ще важат в рамките на 72 часа след стрийма на сайта на телевизия ММ онлайн mmtvmusic.com/live.. Следете социалните мрежи на предаването за актуалните оферти.