newou240613BПоех поста заради самия себе си, но не заради кариерна реализация, а за това, че виждам един път, по който Ловешка област трябва да продължи да функционира и да постига нова резултати в това трудно време. Това заяви днес новоназначеният областен управител на област Ловеч Милко Недялков. На втория си работен ден той покани на среща народните представители от областта Корнелия Маринова и Николай Нанков, д-р Емил Райнов и Димитър Горов, Кирил Колев, кметовете на общините и председателите на общинските съвети от региона, медиите. Сред гостите беше и Венцислав Йотов, един от бившите областни управители.

На срещата присъстваха и Ваня Събчева и Сашо Данков – последните областни управители преди встъпването в длъжност на Недялков /Данков все още е зам.-областен управител/.

Първата ми основна задача, която в по-дългосрочен план е да продължи работата по областната стратегия за регионално развитие 2014-2020 г. Всички кметове на общини ще имат моето рамо за почистване речните корита, скоро ще има съвместна среща с представители на Басейнова дирекция по тази тема. Друга важна задача са обраслите пътища и тя ще бъде решена в краткосрочен план.

Недялков се обърна и специално към председателите на общинските съвет да изпращат материалите за заседания преди провеждането им, за да се произнесе областна администрация предварително и по този начин да не се стига до връщане на решения и до съдебни дела.

newou240613AПоздравления Недялков получи от всички народни представители. Те изразиха задоволство от това, че именно той е назначен на поста и му пожелаха успех.

Досегашният областен управител Ваня Събчева декларира пълната си подкрепа към по-нататъшната работа на Недялков, като подчерта, че остава на работа в администрацията и е готова да сътрудничи по всички въпроси.

Милко Недялков бе назначен за областен управител в решение на Министерски съвет № 369 от 20 юни.

Недялков е роден на 6 май 1956 г. в Ловеч. Възпитаник е на Езиковата гимназия в града. Завършва журналистика в СУ “Климент Охридски” и докторска дисертация по проблемите на печата в Москва.

Работил е в “Българска фотография”, Дом за политическа просвета, в-к “Дума”. Носител на наградата на СБЖ за разследваща журналистика и на “Ловешки меч” през 2003 г. Председател е на Общински съвет Ловеч от 2003 г. до 2011 г.

Преди встъпването си в длъжност е репортер на в. „Преса”. Дълги години списва и в. „Ловеч Прес”.

Женен, със син и дъщеря.

9 коментара

  1. “Германски политици предлагат замразяване на членството на България в ЕС

    Германия е силно обезпокоена от ситуацията в България. Евродепутат пък заплаши, че заради потъпкването на демократични принципи в България ще иска да се задейства член 7 от Лисабонския договор – временното отнемане на правото на глас на държава в ЕС.

    Комисията по европейските въпроси към германския Бундестаг обсъди при затворени врата последното развитие на събитията у нас, съобщи “24 часа”.

    Шефът на комисията Гунтер Крихбаум – депутат от управляващата партия ХДС на канцлера Ангела Меркел, коментира, че избори и смяна на правителства са съвсем нормални процеси в една демокрация.

    “Когато обаче са разпознаваеми тенденции, че едно правителство иска да жертва държавата, това е неприемливо”, заяви той.

    По думите му, изборът на Делян Пеевски за шеф на ДАНС е бил тежка грешка, която осъзнал и българският премиер.

    “Сега става дума за това да се изгради наново загубеното доверие от страна на собствения народ, но и от страна на европейските партньори”, каза още той.

    Депутатите в Бундестага са силно обезпокоени, че новото правителство е на власт, само защото “се съобразява с дясноекстремистка и антиевропейска партия като “Атака”.

    Крихбаум допълни, че желанието за политическа власт никога не бива да е чак толкова голямо.

    Член 7 от Лисабонския договор

    Преди дни депутатът от Европейския парламент Маркус Фербер заплаши пред БНР, че заради потъпкването на демократични принципи в България той ще иска да се задейства член 7 от Лисабонския договор.

    Фербер заяви, че това се налага, защото действията на българското правителство вече са преминали отвъд границите на неспазване на европейските принципи.

    Член 7 предвижда санкции като ограничаване на правото на глас за страни – членки, които сериозно и трайно нарушават свободата, демокрацията, човешките права и други основни европейски стандарти и ценности.

    Гунтер Крихбаум обаче каза, че опитът е показал, че от това наказание няма голям смисъл.

    Той подкрепя инициативата на германския външен министър Гидо Вестервеле и колегите му от Дания, Финландия и Холандия, които изработват по-добър правилник за действие при нарушаване на основни демократични ценности.

    На въпрос дали България може да очаква санкции, евродепутатът заяви, че е нужно първо да продължи наблюдението.

    “България е задължена да спазва най-високи стандарти на демокрацията и правовия ред в ЕС. Всеки българин е гражданин и на ЕС, затова предупреждения от Брюксел не биха били намеса във вътрешните работи. Надявам се, че българското правителство и парламент ще уважават тези общоевропейски стандарти, в противен случай ще се наложи ЕК да се намеси”, предуреди Крихбаум”

    http://dnes.dir.bg/news/bulgaria-es-Germania-evropeyski-sauz-chlenstvo-markus-ferber-14293398?nt=4

  2. — Ой! Вань! Смотри, какие клоуны!
    Рот — хоть завязочки пришей…
    Ой, до чего, Вань, размалёваны,
    И голос — как у алкашей!
    А тот похож (нет, правда, Вань)
    На шурина — такая ж пьянь.
    Ну нет, ты глянь, нет-нет, ты глянь,
    Я — правду, Вань!
    https://www.youtube.com/watch?v=pcpDalkYGaw

  3. Пожелавам от сърце на г-н Недялков, успех в работата, като областен управител! Да се ръководи от нуждите на хората и да усетим резултатите от решенията!

  4. “И моля ви да правите разлика между София и провинциалните градове – там е тихо.”

  5. “Другаря Горов, се е възползвал от възможността да демонстрира с облеклото си :
    „Кой командва тук!” – Без коментар!”

    heros, какво повече да кажа за другаря Горов от това ?

  6. Г-н Заверджиев, може Нанков да е БЕЗ вратовръзка, но поне е с костюм, а какво да кажем за изглеждащите все едно са на откриване на селска вечеринка господа Данков и Горов? Това протоколна среща ли е или банкет?

  7. “Недялков се обърна и специално към председателите на общинските съвет да изпращат материалите за заседания преди провеждането им, за да се произнесе областна администрация предварително и по този начин да не се стига до връщане на решения и до съдебни дела.”

    Добро предложение ама на практика едва ли ще работи, тъй като една не малка част по предложенията, които влизат в дневния ред на заседанието, въпреки положителните становищата на комисиите в които са разглеждани – решенията на съвета са точно обратните… и какво ОУ, няма да ги връща / ако са незаконосъобразни/ само защото ги е ‘гледал’ предварително ли ?

    Мисля, че е по целесъобразно, вместо този предварителен преглед на предложенията, ОУ да възложи на експертите си преглед на общинските Наредби, защото отговорно заявявам /мога да дам и примери/ :
    В много от общинските наредби има не малко незаконосъобразни текстове, които чакат Областният управител да им обърне внимание от години.

    Милко, сега е времето да докажеш, че не случайно си бил Председател на ОбС два мандата, ти си на ход.

  8. http://lovechtoday.eu/wp-content/uploads/wppa/186.jpg

    Още с първата си публична изява Мистър „Нахранете журналистите!” демонстрира уважение към гилдията на медиите в Ловеч. Браво!

    http://i0.wp.com/lovechtoday.eu/wp-content/uploads/2013/06/newou240613A.jpg

    Господин Недялков в елегантен черен костюм, бяла риза и подходяща за случая вратовръзка. Браво!

    Моите уважения и към г-н Емил Райнов, стилен костюм, риза, вратовръзка. Браво!

    Николай Нанков неуважително отношение към домакина – разгърден, БЕЗ вратовръзка! Срамота!

    Другаря Горов, се е възползвал от възможността да демонстрира с облеклото си :

    „Кой командва тук!” – Без коментар!

Comments are closed.