Поради заболяване на част от медицинския и немедицинския персонал на Неврологично отделение на МБАЛ Тетевен, приемът на болни е преустановен в понеделник, отделението спира временно работа, считано от вчера до оздравяване на медицинския персонал.

Поради заболяване на две медицински сестри в Детска ясла „Мечо пух“ Ловеч, от които едната в Трета група, всички деца от групата са карантинирани за 10 дни.До края на деня ще бъдат връчени предписанията на родителите. Другото новодиагностицирано лице е патронажната сестра, която не провежда занимания с децата. Като контактни на двете мед.сестри са карантинирани другата медицинска сестра на групата и две помощник-възпитателки. Детската ясла е затворена, считано от днес за крайна огнищна дезинфекция.

Поради заболяване и на друг персонал в детското заведение в предходните седмици, яслата ще бъде отворена след оздравяване и завръщане на персонала, за което директорът на яслата ще уведоми родителите.

Разпространението на ковид-инфекцията е дифузно. Преобладаващите случаи са в общините Ловеч и Троян. Отбелязва се нарастване на случаите и в общините Луковит и Тетевен. Оформени са предимно семейни огнища с по няколко контактни лица. До момента са установени и няколко клъстерни огнища – детската ясла, РЗОК с 4 заболели, община Троян с 4 заболели, двете неврологични отделения в МБАЛ Ловеч и МБАЛ Тетевен.

От РЗИ Ловеч съобащват, че на 04 ноември на територията на Област Ловеч са диагностицирани 79 нови случая, разпределени по общини както следва:

За Община Ловеч – 34 случая

мъже  – 14 от гр. Ловеч

жени – 16  от гр. Ловеч

мъж от с. Чавдарци

мъж от с. Баховица

жена с. Дойренци

жена от с. Тепава

 

За Община Троян – 31 случая

мъж от с.Врабево

мъж от с.Ломец

жена от с.Орешак

мъж от с. Стефаново

мъж от с. Терзийско

мъже – 9 от гр. Троян

жени – 17  от гр. Троян

 

За Община Тетевен – 6 случая

мъж  от гр. Тетевен

жени – 4 от гр.Тетевен

мъж  от с. Черни вит

 

За Община Луковит – 4 случая

жена  от гр. Луковит

мъж от с.Торос

мъж от с.Карлуково

мъж от с.Ъглен

 

За Община Летница – 1 случай

жена от гр. Летница

 

За Община Априлци – 1 случай

мъж  от гр. Априлци

 

За Община Ябланица  – 1 случай

жена от гр. Ябланица

 

За Община Угърчин – 2 случая

Мъже – 2  от гр. Угърчин

 

От тях 14 лица са хоспитализирани.

Епидемиологично проучване до момента е проведено на 27 лица, които са карантинирани, в т.ч. и техните контактни лица. Продължава епидемиологичното проучване на останалите лица.

Установен е положителен резултат при 6 лекари, 3 мед.сестри, 1 рехабилитатор.