nankov1803142Една от власт имащите партии се гаври и изправя до стената столетницата. Какви са ангажиментите, които са поемали един към друг, не ме интересува, но е факт, че пълната икономическа и кадрова власт в отговорните ведомства и взимането на отговорни решения и на национално, и на регионално ниво се случва не през партията мандатоносител, а през ДПС. Това каза на брифинг на вчера народният представител Николай Нанков.

В потвърждение на това той поясни, че вече от два независими източника е получил информация, че дори зад издигането на областния управител на област Ловеч Милко Недялков не стои БСП. Много пъти съм казвал, че за Ловеч той е може би най-добрият вариант, но наистина се изненадвам, че зад неговото издигане на този пост не стои неговата любима столетна партия, а нейният партньор в това управление. Странно ми е, но явно някой път и партийните, и личните принципи отстъпват пред потенциалната власт, която ти се дава, каза още Нанков, който е и областен лидер на ГЕРБ.

По думите му примерите са много и на национално, и на местно ниво. Като поредното потвърждение той разказа случка от тези дни, когато кандидат за народен представител от листата на БСП от област Ловеч на парламентарния вот влиза регламентирано в НС и първо чака за среща пред кабинета на Местан, и едва след това отива при своите съпартийци и при областния лидер на БСП Димитър Горов.

„Това са дребни, но изключително показателни примери за начина, по който се прави политика в България и за начина, по който се вземат решенията в България. Ситуацията, която ще има дългосрочни последици и за държавата, а и за самата партия БСП е такава. ДПС никога не са имали толкова власт, колкото в момента”, каза още Нанков. Той цитира изказване пред агенция ПИК на депутата от БСП Татяна Буруджиева, в което тя признава, че БСП в момента имали мисия – да не допуснат ГЕРБ да се върне във властта на цената на всичко.

Нелогични коалиции с ДПС и Атака, позволяване на ДПС да преяжда с власт и всичко това единствено за да не се върне ГЕРБ на власт. А каква е Буруджиева, че да казва кой ще има властта в държавата, та това може да го каже само народът. Тоест ние сме готови да фалираме, да сринем държавата, да вършим безумия с едничката цел да не допуснем ГЕРБ отново в управлението. Какви са обвързаностите им ще стане ясно след време, както и кой реално взима решенията и на национално, и на областно ниво. И чия политика следваме – на обществения интерес или на конкретна партия. Тя не е червената обаче, повярвайте ми”, коментира още Николай Нанков.

36 коментара

  1. чудя се дали си заслужава да отговаряш на хора,които очевидно не са от града,не познават хората и се ръководят от принципа на фюрера си ” работата на опозицията е да пречи “Инженер Емил Емилов – главен секретар на областта е с девет години стаж в държавната администрация,включително при НДСВ,ГЕРБ и сегашното управление.Работил е в Община Луковит,това е мълък град за който всеки всичко знае,родом е от близкото село Румянцево.Завършва висше образование като инженер по ядрена физика.Работилите с него го определят като етичен,коректен и,което е радко на днешно време,много възпитан човек.

    1. Де го чукаш, де се пука. Към момента на назначаване инж. Емилов не е държавен служител. Точка. Законът е нарушен.

    2. Пазарджишкият окръжен съд призна всички всичките 13 имами, обвинени в проповядването на радикален ислям, за виновни.Издадена е една ефективна присъда – за една година затвор при първоначален строг режим, на Ахмед Муса Ахмед. Към 12-те месеца се приобщават и предишна условна присъда от три години, като в крайна сметка Ахмед ще лежи в затвора четири години при първоначално строг режим. Освен с лишаване от свобода, той е наказан и с глоба от 5000 лв. Той проповядва в кв. “Изток” в Пазарджик. В подкрепа на имама пред съда се бяха събрали много хора от квартала, които изразиха негодувание след произнасянето на присъдата.По делото има две условни присъди – за Саид Мутлу и за Абдула Салих. Мутлу е имам в град Сърница, а Салих – в град Пазарджик. Двамата са признати за виновни за проповядване и разпространение на антидемократични идеологии.За останалите десетима подсъдими наказанието е глоба в размер на 5000 лв. Причината за по-меката присъда е, че те са обвинени само в членуване в нерегистрирана религиозна организация..Делото срещу 13-те имами започна през септември 2012 г., след като през 2010 г. ДАНС проведе зрелищна акция срещу свещенослужителите.Два месеца след началото си, делото претърпя неочаквано развитие, след като таен свидетел разказа, че един от обвиняемите е имал наказателен отряд за християни.Процесът срещу имамите бе съпътстван от широк обществен интерес и редица протести срещу радикалния ислям.

  2. бай Анонимен, за шеф на ИАРА човек на БСП или на ДПС е назначен че не се сещам.При това там няма никакво нарушение.Милко като отстоява принципите на партията що така пуска депесари да управляват.
    Мастънов Алчов по партиен бсп принцип е назначен също нямам съмнения и тук ама няма та няма никакво погазване на принципи което означава че бспто е назначило човека на Алчо за зам.По принцип.
    Котешкия цар на кого интересите защитава в съвета че ми е слаба паметта.И той не отсъпва от принципите но като стане въпрос за дпс прави изключния.По принцип.
    Къде ще се крадат парите от онези 500милона.Продимчец Малинова българин до българин са там

    1. Стрино, понеже не познаваш хората от Ловеч, а изпълняваш поддържаща женска роля, ще ти кажа, че бившият шеф на ИАРА е меко казано Wasserпоказател и отдавна се върти в гьола ту към БСП , ту към СДС, ту към ДПС, а накрая се лепна за шнорхела и на ГЕРБ. Уволни от Агенцията без причина и никакви нарушения баща с малки деца и назначи неопитен младок за слуга, когото да може да върти на пръста си. Срещу този твой (и на бай Лазар Дончев) приятел – Данчо Ментата, тоест Й. Найденов има жалби, които бяха покрити от самия Н. Нанков.

  3. Ето в какво се състои закононарушението – великоекспертният ДПС секретар е назначен на основание на чл. 16а от ЗДС – Закона за държавния служител. Явно необслужващият ДПС Милко Недялков е нарушил закона, като е назначил ДПС кадъра на седмчасов работен ден. До тук добре, но към датата на назначаване ДПС кадърът не е бил в служебно правоотношение с която и да е администрация в България, камо ли пък с областната. Но когато ДПС командва и размахва пръст, дори непорочният Милко Недялков погазва закона. Алес клар?

  4. В какво точно се състои закононарушението – в нищо,няма какво да отговориш,защото такова няма.Знаете ли,риториката против ДПС е последното убежище и надежда на гербаджии – агитацията им на местно ниво е в стил гласувайте за бойко за да не ви управляват турците.Да крадлива мутра е ,но по добре той отколкото Станишев и Доган/Местан/.Интересно как биха погледнали на това американските им ментори – там дори намек за етническа квалификация се квалифицира като престъпление.

    1. БСП сте като хлебарките. Само дебнете кога ще се появи статия, в която да лъжете и манипулирате хората, и пак се спотайвате в нелегалност. Има толкова статии, които могат да бъдат коментирани, но те не влизат в опорните точки на ‘столетницата”. Обаче само да се появи думата ДПС и скачат всички комунета… Ето това ще ви изяде главата: Тотално отвратихте хората от себе си, пък после кой ни проигра шанса.

  5. A КОЙ назначи в закононарушение ДПС секретаря на областта? Да не е някой, който не служи на ДПС?

  6. С кой точно конкретен свой акт,изявление или проява служи на ДПС.През цялата си кариера този човек не е казал една обидна дума за никого,не е направил мръсно на никой и в общи лиинии не ти пожелавам съдбата му в личен план.Но нека не се отлоняваме от темата – как точно служи на ДПС – между другото има основание за критика – че откакто е там не изрита гербаджииската сган,настанена там на хранилка от така нареченото ти ” хубаво ванче ” – за да я наречеш хубава,трябва да си пил поне три водки

  7. Бай Анонимен тук питаме за бай Милко.Точно сега НЕ питаме за хубавото Ванче, за хубавата Сурай и так далее.Питаме на кого служи бай Милко.Малкия казва ДПС излиза че е прав

    1. Все си мислех, че и в падението има предел, но Нанков доказва, че винаги може повече!

  8. Въпросната еднофамилна жилищна сграда е известна сред местните като ” жълтия бардак “

  9. Ако имате предвид областния управител Милко Недялков,по закон той представлява изпълнителната власт на областно ниво и както е назначен,така може и се отзове – в Ловеч такъв прецедент има.Ако питате за подмятанията на хлапето на снимката,просто не им обръщайте внимание – обикновен посредствен кариерист.Ако питате обаче на кого служат областните управители по времето на ГЕРБ – ето ви отговора – Областният управител Ваня Събчева не е декларирала данни за съпруга си. Става дума за притежаван урегулиран поземлен имот с площ 1442 кв.м, придобит чрез дарение, както и построената в него еднофамилна жилищна сграда в с. Рибарица, общ. Тетевен. Освен това има притежавани дялове в дружеството „Славеястрой“ ЕООД, със седалище с. Рибарица,

  10. Како Катя разбрах всички други на кого служат благодаря.Нали сте анализатори и капацитети.Гербера казва на ДПС.Комунистите мълчат и обясняват за ланския сняг що ли.Ша го напиша с главни букви па да видим може да не са разбрали НА КОГО СЛУЖИ МИЛКО

    1. Стрино, ще разбереш “на кого служи Милко” ако питаш Корнелия Маринова, която ще покани на кафе Юнал – хем да я почерпи, хем да й вдене той ли е назначил(hihihihi!) Милко.
      Мастънов като стар неин авер все пак й е задължен за една услуга към семейството му.

  11. Милен Ганев е и си беше мафиот още от 90 години,когато окраде Илия Павлов и Павлов,не за парите,а а едната чест го поръча.Тогава,близо 2 години се укриваше и излезе на яве след разстрела на Илия Павлов.В момента/тоест преди да го арестуват/ пере пари на ГЕРБ/разбирай Борисов,Цветонав и Флоров,а не обикновените хора ,които гласуваха за тях/,чрез фиктивни сделки със захара и източване на ДДС,просто препира парите на БОКО и компания,откраднати от обществените поръчки.Останали някой идиот,който да се чуди откъде идва Бойковата любов към магистралите – в инфраструктурните проекти,с пари на ЕС парите се измерват с милиони,а комисионната е 10 процента,не е като да ремонтираш селско читалище

  12. Маичка, а на кого служи и с кого играе кметът Милен Ганев, подкрепен от Герб – на ДСБ, на БСП или на самия Герб? На какъв партиен принцип???

  13. Бай Запознат, тук темата е Милко и принципите му.Казваш “той никога няма да отстъпи от партиен принцип”.Назначаването на Юнал,близък на Алчо,излиза че е партиен принцип.Паричев назначен но не упрправлява.Силен човек там не е той.Партиен принцип.Не е много уместно да говорим за партиен принцип нали?Тук темата е Милко и на кого служи

  14. Аааа разкри ме бай Анонимен!!!!Сега ща съ посипя с пепел по главата от срам!!! 🙂 Дори малките комсомолчета знаят че комунистите нямат фантазия и пространствено мислене и могат да правят единствено едномерни съждения.Да се върнем на въпроса мисля аз.С коя спи и избобщо спи ли с някоя милко си е негов частен проблем и не ме интересува.Важно е с кого играе Милко и кой му е началника а отговор тук не получавам от дървените философи и всезнайковци.Ма пък лошо ли ви е а.Давате всичко от себе си да живеете в гов…та и да ви крадат

  15. Елке пълничка, ти никога няма да разбереш Милко с кого играе. И с коя спи.

  16. Ша съ потретя!!!! Като сте разбирачи кажете ми моля милко с кого играе

  17. Бай Анонимен, комунистите и герберастите сте един дол дренки. Нищо не става от вас. Не се прави на умрял плъх. Кажи ми ти сега Милко с кого играе.

    1. Често се питам, откъде идва това инфантилното поведение на Нанков? Защо е АБСОЛЮТНО неспособен на критичен поглед към собствената си политическа отговорност? Защо подскача, като озверяло зомби, когато някой “си позволи” да го критикува? Защото, подозирам, че е човек с дълбоки личностни проблеми, тотално негоден да се справи с живота сам и да заеме мястото си в него. Лишен е от елементарна самокритичност и скромност, той винаги търси някаква ВЪНШНА причина за собствената си политическа посредственост.

  18. Бай Анонимен, не вдяна ли вече, че Костинбродската афера е най-блестящо изпълнената манипулация в новата бг история? Тук темата е Милко. Аре стига прави димна завеса пред хората. Фокусирай се върху казаното и кажи истина ли е или не като толкова ги разбираш нещата

    1. Тва гербаджията е като улично псе – гледа на всеки дувар да се отбележи и се упражнява в опорни точки. Скука!

    2. Мая, тук темата не е Милко, защото той никога няма да отстъпи от партиен принцип и това не го знае само Нанков поради крехката си възраст и недостатъчен житейски и партиен опит.
      Тук темата е за ЛИЧНИЯ принцип без оглед на възраст и партиен опит, а тя засяга и самия Нанков.
      Моята теза въз основа пък на богат житейски опит е, че след тютюнопушенето най-много вреди на хората нанасят ПАРТИИТЕ.

  19. Колко по-подготвени след Костинбродската афера?! Не ви стигат силите да постигнете изборна победа по друг начин. Можете само така!

  20. Герб няма да се върне не заради БСП и ДПС,няма да се върне никога защото за това има консенсус от дясно,през центъра до лявото/думи на Иаан Костов/Герб няма да се върне никога,защото никой не иска смачкан бизнес,замразени доходи и полицейска арогантнаст.Никой не иска да му четат присъди по телевизията,а когато Цветанов го закопчаха се сети за презупцията за невиновност.Герб няма да се върне защото не всички българи са чели единствено и само Винету и под музика разбират Преслава,пееща/свиреща/ на борда на правителствен хеликоптер.Герб няма никога да се върнеа,опитали обаче,този път ще го чакаме подготвени

    1. Айде бе

Comments are closed.