ПП “Възраждане” е първата политическа сила, която представи пред медиите своите кандидати за народни представители в 11 МИР Ловеч. Това се случи на пресконференция в Националният пресклуб на БТА в Ловеч.

Листата вклщючва 6 кандидата, като трима от тях живеят в Ловеч. Водач е организационният секретар на партията Николай Дренчев. Той ще води и една от софийските листи. Втори е Милен Белев, лидер на “Възраждане” в Ловеч. Трети е Георги Нешев – зам. Председател на структурата в Троян, следват Марин Генов от Тетевен, Моника Петрова и Георги Илиев.

Говорим за парламентарни избори, за фундаментални понятия, които трябва да бъдат проведени и защитавани в нашето общество, в нашето законодателство. За такива понятия като свобода, национален интерес, неотменни граждански права. Това каза при представянето на кандидати Николай Дренчев.

ИЗБЕРИ СВОБОДАТА! – това ще бъде надслова, с които ще призовем избирателите да подкрепят ВЪЗРАЖДАНЕ на предстоящите избори.

Дренчев каза, че хората знаят за техните битки срещу “Зеления сертификат”, за запазване на “финансовият ни суверинет”, запазване на функциите на БНБ и българският лев. Той заяви, че “Възраждане” се надяват в тези избори да имат поне една пета от народните представители. В момента партията е четвърта политическа сила и амбициите са тя да стане трета или втора, а защо не и първа сила, каза Дренчев.

В плана за кампанията са включени 60 събития, които ще се проведат в рамките на 30-те дни на предизборната агитация. Това съобщи Красимира Дренчева. Най-важното според нея е, да бъдат събрани необходимите подписи за провеждане на референдума за отлагане на еврото.