На 28ми февруари доброволците от БМЧК-Ловеч, Център за работа с доброволци към РБ „проф. Беню Цонев” и превантивния център към община Ловеч казаха „Не на тормоза!Не на агресията в училище” в ОУ „проф.Димитър Димов”. Доброволците изнесоха открит урок на тема „Стрес, емоции и взаимоотношения”, чрез интерактивни игри обясняваха положителните и отрицателните емоции и как да се справим с агресията в училище, а доброволците от библиотеката и учениците от ОУ „проф.Димитър Димов” раздаваха изработени малки розови тениски с послание „Не на тормоза, но не всеки ден „ и „Не на агресията в училище”.

Всяка година последната сряда на февруари е известна като Ден за борба с тормоза в училище. Познат е също и като „Ден на розовата фланелка“. На този ден участниците носят розово, за да символизират своята позиция.
Всичко започва през 2007 г. като протест срещу инцидент, свързан с тормоз в едно училище в Канада. През 2008 г. премиерът на Британска Колумбия обявява този ден от февруари за ден срещу тормоза в училище. Всяка следваща  година все повече ученици го честват, идвайки в училище с розови тениски и дрехи, на които пише „Тормозът спира тук“ и „Ден на розовата фланелка“. Скоро инициативата се подема и от хиляди училища по целия свят. За първи път в България се отбелязва през 2012г.