izbori2805141

Иво Райнов

В неделя голяма част от българите отидоха за риба. Поне тези около 65%, които не намериха основание и кандидат, за когото да гласуват. Никога не съм разбирал хората, които в отчаянието си изпадат в социално отчуждение и се отказва от човешкото си право да се опитват да променят живота. Та в отсъствието на рибарите избор направиха циганите. В късната вечер на 25-ти май мургавелите ни изпратиха няколко (не)очаквани новини.

1.Съвсем (не)очаквано циганите почти направиха турското движение за все по-големи права и свободия втора политическа сила. Както сполучливо отбеляза мой познат партия се детурцизира и все по-явно циганизира.

2. Съвсем (не)очакваноциганите се отвърнаха от закрилницата БСП. След 25 години изборна демокрация станаха прагматици – някога се продаваха за бира и кебапче, днес поне за десетачка.

3. Абсолютно (не)очаквано циганите заиграха под свирнята от дудучето на Бареков. Ситият циганин не се вълнува на кое хоро се хваща. А торбите изпразнени от цензура и напълнени с лакомства са заситили изгладнели души в неделната жега.

4. Още по-(не)очаквано едногодишният ортаклък с циганизиращата се и преяждаща с власт партия на Местан доведе Сергей, Мая и компания до небивало електорално топене за сметка на ортака.

5.Пак (не)очаквано сътрудничеството с циганета и комунета сложи край на актьорската кариера на клоуна Волен. Но кукловодите останаха в играта, смениха износената марионетка с новата кукла – епигонът Бареков. В края на краищата наивните и озлобени души трябва да делегират някому надеждата си.

6. Много (не)очкавано в събарянето на старата социалистическа столетница заедно с циганите се включи другарят Първанов. Засега бившият лидер и президент каза само а, б и в, но забоде в престарелите вени система и започна да точи червена кръвчица. И докато столетницата лежи в обятията на повелителя на турци и цигани кръвта ще изтича, а Първанов ще реди азбуката, докато достине до ю и я. После ще има само азбучни социалисти.

7.В неделната вечер толкова (не)очаквано се разбра, че по-неграмотните от привърженици на БСП няма. Освен ако не приемем, че категорично са показали, че снемат доверие от Станишев и го даряват на световно непознато момче – Момчил Неков.

8. Естестевно (не)очаквано циганетата пратиха корифеите на слугинската социология Кънчо, Кольо и Андрейчо в първи курс на университета. Иначе казано можеш да лъжеш, да мажеш, но дойдат ли циганетата ти е***ат мамата професионално.

В неделната вечер малцинството българи, отказало да отиди за риба също изпрати новини. Въпреки циганите и тяхната главна роля в отминалия спектакъл.

9. Повече от (не)очаквано българите наказаха надупената червена партия, както за лъжата с фалшивите бюлетини, така и за арогантното отношение към миналогодишните протести и подмяната на изборната воля. БСП загуби за шести пореден път от ГЕРБ, но този път катострофално и необратимо.

10. Изключително (не)очаквано десните сили разбраха, че съединенията прави силата, Реформаторският блок върна в играта стотици хиляди интелигентни българи. Всъщност политическото завръщане на обединената десница дава надежда, че бъдещето на България може да не зависи от напазаруваните циганета.

В неделя българите бяха за риба, а циганите писаха новината, че са избрали поне половината евродепутати на България. Дали рибарите четат новините, когато се върнат от риба?

1 коментар

  1. На “Позитано” 15 вече обявяват часовете така:
    11, 12, 13, 14, три следобед, 16, 17…

Comments are closed.