На предизборната среща с жителите на село Брестово кандидатът за кмет на община Ловеч Радина Банкова представи биографията си като предприемач и ръководител на семейната си фирма в продължение на 25 години, заявявайки, че се чувства подготвена, за да поеме отговорността за влизане в една нова област за работа, каквато е общината. По думите й – само един апатичен човек може да приеме за нормално, че Ловеч е на последно място в момента сред областните градове в страната по икономическо развитие и ако така продължат нещата още няколко години, градът ще бъде заличен напълно.

Аз не се плаша от трудности, толкова много съм преодоляла по пътя си, за да достигна до тук, важното е да се предприемат бързи мерки, които ще доведат до така желаните от мен промени, от моите съмишленици, от общинската организация на БСП в Ловеч, която издигна кандидатурата ми за кмет, заяви Радина Банкова.

Не може един град с толкова природни дадености и с толкова културни и исторически паметници да бъде оставен да  се разпадне, каза още кандидатът за кмет. Според нея, особено внимание трябва да се отдели на здравеопазването, за да може болницата в града да не бъде затворена, да се търси връзката между образование и бизнес така,че млади специалисти да постъпват на работа в града, и не на последно място – да бъде съставен кризисен план за развитието на малкия и средния бизнес в общината, с изпълнението на който ще започнат и първите крачки  към успешно съживяване на града и възстановяване на добрите му позиции през миналите години. Успешен ли е бизнесът, успешни ще бъдат и останалите области от развитието на обществото, най – вече социалните услуги за населението, категорична е Радина Банкова.

В разговора стана дума за проблемите на селото – нуждата от почистването на улиците от надвисналите клони на дърветата, по – стриктното спазване на графика за сметоизвозването. Хората от Брестово  поискаха Радина Банкова да им обещае, че като стане кмет, няма да назначава сама кметския наместник за селото, а ще се върне при тях, за да го изберат заедно. Само така според тях ще се гарантира, че избраният от тях кметски наместник ще се отзовава на грижите и проблемите им.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация по договор

Коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“