Павлин Иванов

Едва ли е имало подобно очакване в последните 2000  години на Рождество, каквото всички човеци имаме днес за нашето бъдеще. Очакване за край на тъмнината и начало на един нов свят. Тази години всички преживяхме много! Прекалено много!

Осъзнахме, че заради нещо мъничко и невидимо, можем да загубим нормалния си живот, човещината си, близките и приятелите си. Е, случи се. Можем да загубим всичко само за миг.

Дано да оценяваме какво имахме, за да не допускаме повече да се повтарят последните 9 месеца. Сега знаем към какво се стремим, знаем какво желаем, знаем кое наистина е ценно.

И точно днес сме в очакване на преломния момент, който ще бъде началото на един по-различен свят. А той, дали ще бъде по-добър или по-лош, зависи изцяло от нас. Ако сме станали по-добри, мъдри и човеколюбиви, това, което ни очаква, ще бъде светло и хубаво.

Ако не сме успели да се разделим с омразата, повсеместното и дълбоко разделение между хората, ако не сме разбрали, че отчуждението и липсата на човещина са пагубни, вероятно ще има нови, по-разтърсващи уроци за всички ни.

Дано осъзнаем лошите си мисли и черти, да ги осмислим, подредим и приберем, за да не ни пречат никога повече.

Нека дадем усмивката и топлотата на ближните ни. Нека бъдем добронамерени и грижовни, обичащи и обичани, емоционални, истински, открити.

Това е пътят към светлите дни.

Бъдете здрави, щастливи и обичани!

Честито Рождество Христово!

Весели и топли празници!