От Областна дирекция на полицията в Ловеч съобщават, че в РУ Ловеч е образувано досъдебно производство и се разследва кражба извършена в периода от 18.30 ч. на 18 октомври до 10.30 ч. на 19 октомври. Откраднати са консумативи, инструменти и медикаменти, отнети от стоматологичен кабинет на бул. «България» в Ловеч. Работата по случая продължава.

29-годишен от с. Торос е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит, след като на 19 октомври в лек автомобил управляван от лицето и в имот обитаван от него, полицаи са открили и иззели общо 20 боеприпаса за нарезно оръжие. Лицето не е представило документ за притежание и съхранение на боеприпаси, какъвто се изисква по закон. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.        31-годишен, криминално проявен от с. Галата е установен като съпричастен към изтеглянето от банкомат на сумата от 220 лв., с чужда дебитна карта. В РУ Тетевен е образувано досъдебно производство и работата по случая продължава.

На 19 октомври в РУ Угърчин е образувано досъдебно производство и се разследват причините за възникнал около 13.15ч. пожар в къща в с.Катунец. Огънят е унищожил около 40м2 покривна конструкция, опушени са 100м2 стени и са изгорели мебели. Сградата е спасена, няма пострадали хора.

Полицейски операции
Тетевен – проверени през вчерашния ден от полицейските служители са 41 МПС и 51 лица, като за установени 15 нарушения са съставили 2 акта и 13 глоби с фиш за нарушения на ЗДвП.
Троян – пътни полицаи са проверили 37 МПС и 40 лица, като за констатирани нарушения са съставили 12 глоби с фиш по ЗДвП.