От ОД на МВР Ловеч съобщават, че на 26 октомври в РУ Ловеч е образувано досъдебно производство и се разследва кражбата на дизелово гориво от два товарни автомобила, паркирани в двора на бившето училище «Дочо Пенков». Работата по случая продължава.

На 26 октомври около 09.00 часа в град Троян, 22-годишен при управление на лек автомобил се е ударил в паркиран на пътя товарен автомобил, след което лекия автомобил се е отклонил и е блъснал мъж на тротоара. Пешеходецът е прегледан в болница и е освободен с охлузни рани. Водачът на превозното средство е тестван за алкохол, като пробата му е отрицателна, съставен му е акт за нарушение на ЗДвП.

49-годишен от с. Дерманци е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит, след като на 26 октомври около 13.30 ч. при управление на мотопед без регистрационна табела е спрян за проверка  при която е установено, че не притежава свидетелство за правоуправление и шофира в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. Работата по случая продължава.

Полицейски операции проведени на 26 октомври

Луковит – обходени от полицейските служители са 12 населени места, проверени са 83 лица и 71 МПС, като за установени нарушения са съставили 6 акта и 12 глоби с фиш за нарушения на ЗДвП.

Тетевен –   полицейските служители са проверили 36 лица и 36 МПС, като за констатирани нарушения са съставили 3 акта и 8 глоби с фиш по ЗДвП.

Троян – проверени са 38 МПС и 39 лица, като пътните полицаи са съставили 8 глоби с фиш за установени нарушения.