От ОД на МВР Ловеч съобщават за множество криминални случаи, станали през почивните дни на територията на област Ловеч. В неделя около 10 часа, 74-годишна жителка на с. Батулци е сигнализирала в РУ Ябланица, че малко-по рано пред дома й в селото са пристигнали три непознати лица, заявявайки че търсят работа.

Жената им е възложила да свършат стопански задължения, след което им е заплатила договорената сума от 400 лева. След като мъжете са потеглили в неизвестна посока потърпевшата е установила, че от помещение в къщата й липсва сумата от 3400лв.

По случая в РУ Ябланица е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 23 март в РУ Троян е образувано досъдебно производство след получен сигнал, че в махала «Попишка» е разбито бунгало и са отнети множество инструменти и домашна посуда. Работата по случая продължава.

На 23 март около 21 часа в РУ Луковит е получен сигнал от 20-годишен жител на града, че трима познати на него мъже чрез използване на физическа сила са отнели автомобила му. Проведени са незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които е установен и за срок до 24 часа в РУ Луковит е задържан 23-годишен, криминално проявен от град Червен Бряг.

Криминалисти от районното управление в Луковит продължават работа по установяване местонахождението на другите двама мъже – 40 годишен от гр.Червен Бряг и 45-годишен от с. Койнаре, и двамата криминално проявени. Превозното средство е установено. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 23 март след получен сигнал и последвали незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, служители на РУ Тетевен са установили трима жители от с.Галата, като извършители на кражба на портфейл със сумата от 700 лв. от частен дом в селото.

Това са 23-годишна, криминално проявена, 23 годишен и 16-годишно момиче. Тримата са задържани за срок до 24 часа в РУ Тетевен, а по случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

40-годишна от Тетевен след проведени оперативно-издирвателни мероприятия е установена от служители на РУ Тетевен, като извършител на кражби на хранителни продукти от голям търговски обект в града. По случая е образувано досъдебно производство и служители на РУ Тетевен продължават работа.