Неизвестни вандали са потрошили витрините на информационните табла на културните институти в Ловеч, намиращи се на ул. „Търговска“ в центъра срещу театъра. Инцидентът е станал през нощта на 29 срещу 30 октомври. Актът е израз на грубо, вандалско незачитане на културата и то точно срещу 1 ноември – Денят на будителите.

Община Ловеч за пореден път обръща внимание на гражданите да опазват околната среда и активно да съдействат за прекратяване на тези безобразия.

„Чудесно е, че гражданите са критични към всеки пропуск или грешка на общината и документират това със снимки в социалните мрежи. Но можем да бъдем също толкова критични и към онези, които рушат или загрозяват градската среда. Ако социалните мрежи не „виждат“ тези хулигани, това означава подкрепа за тях. Покажете ги! Тогава ползата ще бъде много по-голяма за всички нас като общност“, коментира случката кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова.

4 коментара

  1. Абе наркомани мръсни,ами най интересното е че,милиционерите ги знаят а не им прават нищооооо…

  2. Г-жа Маринова нали не мисли,че някой ще се снима докато чупи витрините и после ще се постне във Фейсбук.

  3. Крайно време е да се сложат камери на места, където вандалите не могат да достигнат! Престъпление – наказание : това е единственият начин за “превъзпитаване” за подобни прояви.

  4. Маринова обвинява активните граждани в прикриване на вандализъм. Що за наглост? Тая не е на себе си от злоба и безсилие, май.

Comments are closed.