densem2211134Концертът за Деня на християнското семейство събра снощи стотици ловчалии в салона на Ловчанското читалище, десетки от тях така и не успяха да намерят място в залата.Това съобщават от пресцентъра на Община Ловеч. Отдавна не се бе случвало проява да провокира подобен небивал интерес и да събере толкова много гости, коментираха присъстващи. Децата на Ловеч създадоха неповторимо настроение с изпълненията си.

Те и техните семейства бяха поздравени от Ловчанския митрополит Гавриил. Той сподели впечатленията си от проведената предния ден кръгла маса за православното образование и обясни ползите от обучението по религия и възпитанието в нравствените ценности. Дядо Владика призова родителите по-често да водят децата си в храма.

densem2211136Към ловчалии се обърна и зам.-кметът на общината Пламен Петков. Семейството е най-доброто училище, което може да даде първите познания за Бога и Православието, за християнските добродетели, на които векове се е крепял българският род, каза в приветственото си слово той. Петков посочи, че „в нашето голямо семейство – Ловеч, имаме огромно богатство – тези талантливи, добри и красиви деца“, и изрази увереност, че ще сътворят един чудесен празник, нещо, което се случи. Нека всички те, децата на Ловеч, и ние, техните родители, бъдем здрави и щастливи, нека винаги имаме вярата в доброто, в себе си и в семейството, пожела зам.-кметът.

На сцената на читалището със свои изпълнения се представиха възпитаници на 12 училища, детски градини и читалища. Молитвата „Отче наш“ произнесоха децата от Неделното училище при Ловчанската митрополия, драматизацията „Въведение Богородично“ представиха  ученици, изучаващи религия като свободно densem2211131избираем предмет, от ОУ „Христо Никифоров”, със символа на вярата запознаха възпитаниците на протойерей Любомир Казашки от ОУ „Васил Левски“, песните „Дева Мария” и „Кой направил е цветята” изпълниха възпитаници на Вокалната група „Сладкопойна чучулига“ на Тинка Симеонова, наученото показаха малките балерини от Детската балетна школа „Пирует” при Читалище „Зорница – 2010 г.”. Малчуганите от ОДЗ „Слънце“, ЦДГ „Мария Сиркова“, ЦДГ „Първи юни“ и ЦДГ „Детелина“ накараха публиката дълго възторжено да ги аплодира, възпитаниците на Студията за поп пеене на Милена Дафинина и малките артисти от Православния театър, създаден тази година към ОДК, завладяха всички с изявата си. Тържественият концерт завърши с изпълнения на детските танцови състави към ОДК и към Читалище „Зорница – 2010“.

Много поздравления за затрогващия спектакъл получиха децата на Ловеч и техните ръководители.

Проявата бе организирана от Ловчанската митрополия и община Ловеч.

Поздравителни адреси по случай Деня на християнското семейство отправиха народните представители Корнелия Маринова и Николай Нанков и групата общински съветници от БСП.

1 коментар

  1. Когато чуя думите “християнство” и “славянство” все едно виждам някаква мизерна гнусотия с отвратителна миризма. Брадатите чернодрешковци и червените кхмери с подобни термини се стремят да подтистнат всички други сетива, освен първосигналното възприятие, като целта им е да подхранват и запазят робското ни поведение и отношение към една империя на злото – Русия.
    Е, та какво от това, че аз и съпругата ми и децата ни не сме християни? Да не би да не сме създали по-добро семейство и възпитали по-зле децата си от лицемерите, които дори не могат да се определят кой е по-важен за тях – бог или БКП? Да не говорим, че брадатият поп НЯМА семейство и най-малкото поради тази причина НЯМА право да оценява и дава акъл как функционира един подобен доброволен съюз. Да си гледат техните мафиотски борби за църковни имоти и да не се пъха в неща, в които няма секунда практически опит.

Comments are closed.