В ход е подготовката за 11-ия традиционен събор на Деветашкото плато, който ще се проведе на 6 септември, четвъртък.

Това е денят, в който честваме 133 години от Съединението на България.

Досега на електронната поща на събитието са подали заявка за участие девет читалища. Освен тези от сдружението, участват групи от читалищата в Троян, Горна Росица, Скобелево, Дренов, Горан и Йоглав.

Заедно с Духовия оркестър на Община Ловеч на сцената ще се изявят над 150 самодейци.

Водещ на програмата ще е Еленка Щерева от Йоглав, ще присъства и Ива Таралежкова – председател на Управителния съвет на Сдружението „Деветашко плато“.

На всички участници ще бъде връчена грамота за участие от сдружение „Деветашко плато” и един приз за комплексно представяне на читалище, както и награда на кмета на Община Ловеч и кметския наместник на с.Тепава.

Съпътстваща програма по време на събора предвижда павилиони за храна и напитки, както и възможност за предлагане на ръчно изработени сувенири от естествени материали, пчелен мед, билки, плодове и зеленчуци и други местни продукти.

Организира се и кулинарна изложба на храни, типични за района на Деветашкото плато. За участие е необходимо ястието да се представи на организаторите в с. Тепава до 9 часа на 06.09.2018 г., в подходящ съд, заедно с кратко описание на рецептата и данни кой го е приготвил.

Съборът се организира от сдружение ,,Деветашко плато” с подкрепата на Община Ловеч и фондация „Америка за България”.

1 коментар

  1. Дружно, братя, се съединете!
    Семките във къщи оставете!
    И ще можем простотията удари я!!!
    Да живей изстрадала България!!!!!

Comments are closed.