pokritmost808161Община Ловеч кани всички ловчалии и гости на града на Празник на Покрития мост. Събитието ще се проведе на 24 септември и е организирано в рамките на „Дни на европейското културно наследство“ 2016 г. В богатата културна програма ще се включат Драматичен театър – Ловеч, Регионален исторически музей – Ловеч, Център за работа с доброволци към РБ „Проф. Б. Цонев“, Общински духов оркестър, популярни ловешки изпълнители, любими състави и формации.

Още в началото на септември в Покрития мост ще бъде експонирана изложбата на РИМ – Ловеч „Старинният квартал „Вароша“ – вечната любов в сърцето на градовете“ с участието на музеи, в чиито градове има такива квартали. Програмата на Празника включва и два концерта. На сцената на пл. „Т. Кирков“ ще бъдат представени фолклорните традиции и старата градска култура от кр. на XIX и нач. на XX век, след което на Плаващата сцена в р. Осъм ще се докоснем до най-новите тенденции в съвременния танц и песен. Преминавайки от традициите на миналото към модерната визия на бъдещето, Празникът на Покрития мост ще завърши с впечатляващ 3D мапинг върху моста.

1 коментар

  1. След като сме в османския съюз на евроПейските комуНистически републики как ли не са поканили посланника на турция? Все пак сме били официално в османската империя която е построен.

Comments are closed.