Художествената галерия „Проф. Теофан Сокеров“ в Ловеч и Великотърновският университет „Св. Св. Кирил и Методий“ готвят изложба на проф. Владимир Аврамов и възпитаници. Откриването е на 20 май 2021 г. от 17.30 часа в изложбена зала „Вароша“ в Ловеч. Освен творби на проф. Аврамов ще бъдат представени и на Антонина Сидоркина, Велина Сталева, Весела Петрова, Даниел Иванов, Калин Михов, Мариела Попова, Пламен Кондов, Румен Бозуков, Симона В. Йорданова, Симона Ст. Йорданова, Христина Георгиева и Христо Бозуков.

Проф. Аврамов е особено популярен в Ловеч, защото извършва и ръководи изографисването на новия катедрален храм в центъра на града.

Владимир Аврамов е преподавател в катедра „Стенопис” при Факултета по изобразителни изкуства към ВТУ. Той е роден на 10 август 1970 г. във Враца. Учи в ССХУ за ИИ ”Акад. Илия Петров” – гр. София, а след това завършва НХА ”Николай Павлович” – гр. София, специалност “Стенопис”. От 2000 г. е член на Съюза на българските художници и Международната асоциация за пластични изкуства /АИАП – Юнеско/. От 2019 г. е професор по изкуствознание и изобразително изкуство – Стенопис във ФИИ на ВТУ. Носител на множество награди. Участвал е в проектирането и реализацията в екип нa 36 църковни обекти, включително катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“ в Ловеч.