Самата аз съм произведение на изкуството, твърди младата художничка Елеонора Аврамова – Еле. Доказателство за това е склонността й да експериментира не са с обекти наоколо, а и със самата себе си – облекло, грим, прическа. Експериментите й в изкуството са дръзки, свежи и по свой начин прелестно наивни.

На 1 юли 2021 г. Еле откри своята изложба The Human Experience (Човешкият опит) в Художествена галерия „Проф. Теофан Сокеров“ в Ловеч. През февруари изложбата беше представена и в Koncept Space в столицата. Експозицията съдържа фотографии, снимки от личен архив, авторски текстове, скици, арт инсталация. На екран се прожектира късометражен филм (20 мин.), който е израз на авторовите възгледи за човека и природата. Изложбата изследва връзката на човек със самия себе си и околния свят чрез изкуство, вълнува се от проблеми като “Дух”, “Природа”, “Съзнание”, “Тяло”, “Чувства”. Експозицията подлага на изпитание баланса между дигиталното и традиционното изкуство, както и между личното и общественото начало.

Елеонора Аврамова е родена в Ловеч през 1994 г., учила е в Езиковата гимназия. Баща й Ивайло Аврамов е известно име в ресторантьорския бизнес в Ловеч (бар „Версай“). Тя от малка има интерес към изкуствата и се занимава с рисуване, поезия и танц. През 2010 г. печели стипендия за обмен в Щатите и развива интерес към философията. Учи PR и Масови комуникации в Нов български университет, допълвайки образованието си и с две специализации по бизнес развитие и професионални умения, в Babson College и Lehigh University (САЩ). Сега започва работа като учителка близо до София, похвали се тя. Интерактивната изложба може да бъде видяна до 31 юли в изложбена зала „Вароша“.