Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова се включи в тържеството на РУО-Ловеч, за награждаване на отличили се директори, учители и ученици с принос в развитието на образователната дейност в общините на областта. Събитието бе посветено на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, и се проведе на 22 май 2023  година в Ловчанското читалище “Наука-1870”. Кметът на Ловеч връчи част от наградите,  като се обърна към препълнената зала с думите:

„Това е една хубава и искрена церемония в навечерието на най-хубавия празник 24 май. Зад всяко успяло дете стои много труд, стои група от можещи и мислещи учители. Община Ловеч дава своята подкрепа на тези усилия и ще я дава и занапред. Честити награди!“

Участниците бяха поздравени от д-р Иваничка Буровска – началник на РУО. Грамоти връчиха още Ловчанският митрополит Гавриил, областният управител инж. Светослав Славчев и други. На тържеството присъства и зам.-кметът Венцислав Христов.

Отличия получиха  директори, както и десетки ученици и учители, извоювали призови места на международни и национални изяви, включени в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2022/2023 г., в Националния спортен календар на МОН и Национални кръгове на олимпиади и състезания.

В програмата участваха мажоретен състав с ръководител Тотко Рогашки, вокална група „Чучулиги“ и много други детски състави и изпълнители.