От ОД на МВР Ловеч съобщават, че вчера на територията на област Ловеч са проведени полицейски операции. В  Тетевен са проверени от полицейските служители са 3 заложни къщи на територията на общината и 2 пункта за изкупуване на черни и цветни метали, а също и 29 лица и 26 МПС, като за установени нарушения на ЗДвП са съставени 1 акт и 7 глоби с фиш.

Троян – служители на местното РУ са извършили проверка на 2 заложни къщи, 3 места за подслон, 61 лица и 58 МПС и за констатирани нарушения са съставили 2 акта по Наредба №1 на община Троян и 7 глоба с фиш по ЗДвП.

Ловеч – служителите на РУ Ловеч в рамките на предприетите действия са обходили 10 населени места на територията на общината, проверили са 4 заложни къщи, 2 автоморги, 3 пункта за изкупуване на черни и цветни метали, както и 29 лица и 18 МПС.

На 25 април в РУ Ловеч е получен сигнал от 47-годишен мъж, че ползвания от него товарен автомобил ГАЗ 63 без регистрационни табели, липсва от мястото където е бил спрян, а именно местността Дървената спирка в землището на с.Сопот. Превозното средство е било оставено незаключено, с контактен ключ на таблото. По случая в РУ Угърчин е започнала проверка и се изяснява цялостната фактология. Работата продължава.

56-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит, след като вчера в рамките на провеждаща се специализирана операция, в жилище обитавано от лицето полицейските служители са намерили и иззели незаконно притежавано самоделно огнестрелно оръжие с монтиран на него оптичен прибор. Открита и иззета е и кутия с 35 броя боеприпаси 22 калибър. По случая в РУ Луковит е образувано досъдебно производство по чл.339, ал.1 от НК и работата продължава.