Завладяващ концерт изнесе Фолклорният танцов състав „Магия“ с ръководител Маргарита Атанасова на 9 юни 2022 г. вечерта на сцената на Ловешката крепост. Под заглавието „Сън в лятна нощ“ бяха представени множество танцови композиция, представящи фолклорното богатство на Балканите. Участваха и младите музиканти от групата The Bakers на Владимир Величков от Плевен, половината от учениците са от Ловеч.
Концертът бе изгледан от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова и зам.-кметът Венцислав Христов. От името на общината на финала бе поднесена кошница с цветя и поздравителен адрес, който бе прочетен. В него се казва:

„С подобни инициативи Вие се утвърдихте като необходима и неделима част от културния живот на общината. Концерт като сегашния привлича нови приятели на нашия хубав град и особено към Ловешката крепост, която се превръща в привлекателен център за изкуство. Общината приветства и винаги помага за обогатяване на тази традиция. Защото всички ние имаме необходимост чрез изкуството на фолклора да възпитаваме висок естетически вкус!“