Първите думи на кандидат за кмет на община Ловеч Радина Банкова на срещата с жителите на село Българене беше обяснението й защо е решила да се включи в надпреварата, след като има толкова успешен бизнес. “Не мога да се примиря със ситуацията, която е в Ловеч през последните четири години. Моите съграждани не виждат никаква перспектива за живота си тук, затова и мнозина от тях вече напуснаха града – каза тя.

Фирмата ми работи отлично, но аз мисля за развитието на Ловеч през следващите години – чувствам се подготвена, имам много контакти, нещата в общината могат да се променян към добро и това може да стане с един добър екип, с помощта и силната подкрепа на новите общински съветници от БСП и разбира се – с идеите и съпричастността на гражданите, които в момента са оставени без да им се обръща каквото и да е внимание, без да се интересува общинската администрация от проблемите им – допълни Радина Банкова. –

Много важно е всички, които сме останали в родния ни град да се хванем ръка за ръка, за да променим нещата, дошло е време да се направи най – важната инвестиция  – в хората, в привличането на специалисти, на които да се даде възможност за професионална реализация. Само така ще се оттласнем от дъното, на което се намираме сега – Ловеч е на последно място по икономическо развитие сред областните градове в страната. А няма ли икономика – нищо няма да има в града”

Хората от Българене споделиха с госпожа Банкова проблемите на селото си, за решаването на които не са получили никаква помощ от общината. Притеснява ги това, че през лятото сметта се извозва на две седмици, а по това време в селото си идват много хора и около контейнерите, които винаги остават пълни, се натрупва много смет. Случват се и много аварии с водопровода, който е много стар и износен и има нужда от подмяна. Улиците се разкопават почти всяка седмица заради тези повреди, а след това  трудно се поправят. Тече покривът на читалището, а според специалистите от ЧЕЗ –  наложителна е подмяната на електроинсталацията, защото има опасност да се предизвика пожар в сградата. Фирмата – превозвач, която обслужва автобусната линия Ловеч – Българене не изпълнява разписанието си въпреки съставените й актове.

По думите на Минчо Казанджиев, три мандата кмет на община Ловеч, а сега трети в листата на кандидатите за общински съветници, за да ги има тези проблеми, това означава, че ръководството на общината от сегашния мандат не отделя никакви средства, поискани поради наложителни причини от кметовете на селата и от кметските наместници, а тези пари остават само в Ловеч.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация по договор

Коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“