На 04.06.2021 г. от 10.00 часа в Заседателната зала на Община Ловеч се проведоха консултации с представителите на парламентарно представените партии и коалиции в 45-то Народно събрание за сформиране съставите на Секционните избирателни комисии на територията на Община Ловеч за произвеждане на избори за Народно събрание, насрочени за 11 юли 2021 година.

На консултациите се явиха представители на КП „ГЕРБ-СДС“, ПП „ИМА ТАКЪВ НАРОД“, КП“ БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“, ПП „ДПС“,

КП „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ-ОБЕДИНЕНИЕ“ И КП „ИЗПРАВИ СЕ! МУТРИ ВЪН“.

Като представители на Районна избирателна комисия – Ловеч присъстваха Валентина Недялкова –председател на РИК и Стойо Ковачев – секретар на РИК.

Консултациите се водиха от Корнелия Маринова – кмет на Община Ловеч. Като представители на администрацията присъстваха секретарят на Община Ловеч Даниела Цанова, директор на дирекция АПИО инж. Тони Паричев и Елена Пиронкова – началник отдел АООС.

Всички парламентарно представените партии и коалиции представиха надлежно окомплектовани документи, съгласно изискванията Решение № 124-НС от 26.05.2021 г. на ЦИК.

Кметът Корнелия Маринова запозна представителите на парламентарно представените партии и коалиции с нормативната база, която регламентира сформирането на съставите на СИК и представи проект на Община Ловеч за разпределението на ръководните длъжности и членове в СИК.

След направени разисквания представителите на парламентарно представените партии и коалиции постигнаха съгласие за определяне на съставите на 97-те СИК, съответно председател, заместник – председател, секретар и членове на СИК.

Кметът Корнелия Маринова благодари на парламентарно представените партии и коалиции и призова за толерантна кампания, спазване на разпоредбите на Изборния кодекс и всички противоепидемични мерки, при провеждане на изборите на 11.07.2021 г.