Най-сърдечно Ви поздравявам по повод традиционния празник на Александрово. С тези думи кметът Корнелия Маринова се обърна към събралите се жители на площада на ловешкото село, които на 26 октомври отбелязват Димитровден като свой празник.

„Александрово е не само едно от големите наши села, но и сред най-старите  – на повече от 500 години. През тези векове Вие пазите свято своята култура. За съхраняването на селището с неговите традиции голяма роля има Вашата църква „Свети Великомъченик Димитър“. Днес е нейният празник и ние й отдаваме почит. Пожелавам Ви да бъдете здрави, силни, Вие и Вашите семейства“, каза Корнелия Маринова.

Тя връчи на кмета на селото Красимир Кръстев поздравителен адрес и голяма кошница живи цветя, за да се множи красотата на това място. От своя страна Красимир Кръстев благодари поименно на всички от инициативния комитет и на бизнесмените, които са помогнали за провеждането на празника.

В програмата взеха участие Общинският духов оркестър с ръководител Тотко Рогашки, танцьорите от ТФ „Балкански огън“ и други.

В навечерието на Деня на будителите 1 ноември кметът Корнелия Маринова обяви връчване на плакет „С най-добри пожелания“ на  Мария Гатева Христова (80 г.), която след пенсионирането си е създала певчески състав  „Настроение“ към местното читалище. Благодарение на активната й дейност съставът печели много призови места, медали и отличия. Плакетът бе връчен чрез кмета на Александрово, който ще го предаде на самодейката.

Тържеството в Александрово започна сутринта с тържествена литургия и раздаване на курбан. Завърши с кръшни хора на площада, сред играещите се се хвана и кметът Корнелия Маринова. След това гостът обърна внимание на повечето от присъстващите, като проведе индивидуални разговори.