pobeda1511131Павлин Иванов

„taniq tiholova  15.11.2013 на 13:52 (UTC 3) И……..ГО.О.ОЛ!“

Председател Тихолов,

Изумен съм за пореден път, този път от искрената ви радост по отношение на определенията на Административен съд Ловеч, касаещи заведените от мен дела срещу отказа на общинска фирма „Общински пазари“ да ми предоставят обществена информация! Искрена радост, която показахте в коментара си, навярно не случайно, под новина със заглавие „Милко Недялков към председателите на общинските съвети в Ловешко: Бъдете по-прозрачни в работата си „?!?

Несъмнено, като човек с дълъг житейски опит знаете, че истината, рано или късно излиза наяве! Още повече, когато тя е търсена.

Оставам изумен, как Председател на Общински съвет може да изпадне в радостна еуфория, след като е ОТКАЗАН достъп до обществена информация на гражданин!

Не разбирам, как символът на местното самоуправление може така искрено да се радва, от факта, че се прави дори невъзможното за да се укрият отговорите на два прости въпроса, касаещи прозрачността на една общинска фирма!

Очевидно е, че като Председател на Общински съвет Ловеч не искате да се знае какво става в „Общински пазари“. Сигурно имате мотиви. Много сериозни при това!

Моята роля е много проста. Да разбера и информирам ловешките граждани за случващото се в тази общинска фирма. Това, бъдете сигурен, рано или късно ще се случи.

Председател Тихолов, ще ви припомня, че с ваше искане, по ЗДОИ от 15 юли 2013 година, в ролята си на гражданин,  поискахте от фирмата ми следната информация:

„„За да си съставя мнение за законосъобразността, прозрачността и откритостта на ловешката електронна медия „Ловеч днес“, на основание чл.18 от ЗДОИ, моля да ми осигурите следната информация за периода 1.07.2010 до 15.07.2013г.:

Лицата, които участват в управлението на медията или осъществяват ефективен контрол върху управлението и дейността й

Непосредствено заетите в медията лица, които участват във формирането на редакционната политика;

Направени изявления за обществените цели на медията, както и принципите или вътрешните механизми, които се прилагат в медията за гарантиране на достоверността и обективността на изнасяната информация;

Финансовите резултати на собственика на медията и разпространението на неговата продукция.

Желая да получа информацията в заверено копие на хартиен носител

С уважение: Тихол Тихолов (подпис)“

Въпреки, че несъмнено като адвокат, даващ  правни съвети от страниците на ловешките вестници, знаете, че НЕ съм задължено лице по ЗДОИ, аз ви отговорих публично на всеки поставен от вас въпрос (справка ТУК). Смятам, че така е редно, дори когато това не ми е вменено със задължение. Щом нещо интересува вас, значи има и обществен интерес. Затова ви отговорих, подчертавам ПУБЛИЧНО, за да няма скрито покрито.

И ето, имаме два различни подхода. От една страна нежелание за оповестяване на фактите, от друга, без да е задължение, те стават публични.

Питам се, чии интерес точно защитавате като Председател – лични или обществени, каквато е клетвата ви като съветник? И кое правите с по-голяма радост?

 

Аз знам отговора!

24 коментара

  1. баио с жужетата- как да разбирам думите ти- ‘ И най-вероятно в реалния живот ще го отнесе някой невинен, заподозрян, че пише под ник XXL’-
    с този ХУбав ник аз съм престъпник ?!?!? –
    Макя знаиш ли колко искат да го имат ама нанаи!!!!
    тук тарикатски си плякам но в реалния живот сум грозен змеи.
    Та не се знае кои какво ‘ще го отнесе’
    от мен толко

  2. Случайно ли е Решението на Общински съвет за преобразуване на „Общински пазари – Ловеч” ЕООД в еднолично акционерно дружество?

    Какви точно са мотивите за това преобразуване?

    Защо в цитираното решение след като общински съвет е избрал членовете на
    Съвета на директорите е възложил на кмета на общината да сключи договор по чл. 48 от Наредбата?

    Защо в договора за управление кметът на общината еднолично определя бизнес-задача на едноличното търговско дружество, определена за целия срок на договора за управление и поотделно за всяка година, в съответствие със стратегията за развитие съгласно чл.52. ал.1 от Наредбата?

    Защо договора, който сключва кмета се нарича: договор за управление и контрол съгласно Наредбата?

    Защо Договорите с управителите и членовете на съветите на директорите могат да бъдат прекратени преди изтичане на срока от кмета на общината без предизвестие съгласно Чл. 55 ал. 2 от Наредбата?

    Нима кмета не упражнява доминиращо влияние върху дейността на Съвета на директорите с които членове той е сключил договор за управление и контрол?

    Отговорите на тези въпроси са отговори и на основния въпрос:

    Обект на управленски контрол от страна на кмета ли е Съвета на директорите на “Общински пазари” ЕАД?

  3. О Б Щ И Н С К И С Ъ В Е Т – Л О В Е Ч

    Препис-извлечение от Протокол № 12/10.07.2008 г.

    Р Е Ш Е Н И Е № 123 от 10 юли 2008 година

    Относно:Преобразуване на „Общински пазари – Ловеч” ЕООД в еднолично акционерно дружество.

    След като обсъди предложение с вх. № ОС-365/26.06.2008 г. от председателите на постоянните комисии по икономическа и инвестиционна политика, търговски дружества с общинско участие и евроинтеграция и по законност, местно самоуправление, нормативна уредба, обществен ред, жалби и контрол по изпълнението на решенията; становище с вх. № ОС-365/07.07.2008 г. на кмета на Община Ловеч; становища с вх. № ОС-370/03.07.2008 г. и № 370а/10.07.2008 г. на постоянната комисия по икономическа и инвестиционна политика, търговски дружества с общинско участие и евроинтеграция; т. 5 от становище с вх. № ОС-368/04.07.2008 г. на постоянната комисия по законност, местно самоуправление, нормативна уредба, обществен ред, жалби и контрол по изпълнението на решенията; на основание чл. 21, ал. 1, т. 9 от ЗМСМА; чл. 264 и чл. 264а от ТЗ; чл. 10, чл. 18, т. 6 и чл. 25, т. 4 от Наредбата за условията и реда за упражняване правата на собственик от Община Ловеч върху общинската част от капитала на търговските дружества; след проведено поименно гласуване, съгласно чл. 27, ал. 5 от ЗМСМА, с 19 гласа „за”, 9 „против” и 1 „въздържал се” за т. 1; с 19 гласа, 9 „против” и 1 „въздържал се” за т. 2; с 18 гласа „за”, 9 „против” и 1 „въздържали се” за т. 3; с 20 гласа „за”, 10 „против” и 1 „въздържал се” за т. 4; с 22 гласа „за”, 2 „против” и 5 „въздържали се” за т. 5; с 20 гласа „за”, 9 „против” и 1 „въздържал се” за т. 6; с 20 гласа „за”, 9 „против” и 1 „въздържал се” за т. 7; с 20 гласа „за”, 9 „против” и 1 „въздържал се” за т. 8; с 20 гласа „за”, 7 „против” и 3 „въздържали се” за т. 9, Общинският съвет-Ловеч

    Р Е Ш И :

    1. Дава съгласие за преобразуване чрез промяна на правната форма на „Общински пазари – Ловеч” ЕООД – гр. Ловеч в еднолично акционерно дружество, в което Община Ловеч е едноличен собственик на капитала и новоучреденото дружество става правоприемник на преобразуващото се дружество, което се прекратява без ликвидация.
    2. Одобрява преобразуване на дружеството при следните условия:
    2.1. Правна форма, фирма и седалище на новоучреденото дружество:
    Новоучреденото дружество ще бъде еднолично акционерно с фирма „Общински пазари – Ловеч” със седалище гр. Ловеч и адрес на управление гр. Ловеч, ул. „Търговска” № 70.
    2.2. Съотношение на замяна на дяловете – към момента на преобразуване на „Общински пазари – Ловеч” ЕООД – капиталът е в размер на 267 800 лева, разпределен на 2678 дяла по 100 лева всеки един. Едноличният собственик на капитала Община Ловеч в досегашното ЕООД ще получи в замяна на дяловете си толкова акции в новообразуваното дружество, колкото дяла е притежавал в досегашното дружество в съотношение 1 дял от 100 лева за 10 акции с номинал 10 лева. Датата, от която се определя съотношението е 01.07.2008 година.
    2.3. Парични плащания: не се предвижда да се правят в полза на едноличния собственик на капитала.
    2.4. Капиталът на „Общински пазари – Ловеч” ЕООД е в размер на 267 800 лева, разпределен на 2 678 дяла по 100 лева всеки един. Едноличният собственик на капитала е Община Ловеч.
    Предвид на това, че при замяна на дяловете с акции в съотношение 1 дял за 10 акции с номинал 10 лева, капиталът на преобразуваното дружество ще бъде разпределен, както следва – Община Ловеч като едноличен собственик на капитала притежава 26 780 обикновени поименни акции с номинална стойност от 10 лева всяка една.
    Няма съществуващи залози и обезпечения върху дружествените дялове и затова акциите, които едноличният собственик на капитала ще придобие също няма да бъдат обременени с тежести.
    2.5. Условия относно разпределението и предаването на акциите в новоучреденото дружество: до отпечатването на акциите в новоучреденото дружество на едноличният собственик а капитала и единствен акционер ще бъдат издадени временни удостоверения за притежаваните акции със съдържание по чл. 183 от Търговския закон. Временните удостоверения ще се предадат на едноличния собственик на капитала при възникване на дружеството, т.е. при вписване на преобразуването. Временните удостоверения ще бъдат издадени и подписани от двама членове на съвета на директорите.
    2.6. Права, които получава едноличния собственик на капитала в ЕАД и притежателите на ценните книги, които не са акции:
    Всички акции ще бъдат един клас – поименни, с право на глас без привилегии.
    Дружеството не е издавало ценни книги.
    3. Назначава за проверител на обстоятелствата по чл. 264 д, във връзка с чл. 262ф, ал. 2 и ал. 3 от Търговския закон Бойко Стойчев Костов. Същият не е бил одитор на „Общински пазари – Ловеч” ЕООД.
    4. Приема устав на „Общински пазари – Ловеч” ЕАД, който като приложение № 1 е неразделна част от настоящото решение.
    5. Освобождава от длъжност и отговорност управителя на „Общински пазари – Ловеч” ЕООД Васил Въчев Василев.
    6. Избира за членове на Съвета на директорите Светозар Атанасов Ангелов, Васил Въчев Василев, Тихомир Цветанов Матеев.
    7. Определя текущо месечно възнаграждение на членовете на Съвета на директорите в размер на една минимална работна заплата. Изпълнителният директор получава текущо месечно възнаграждение, определено с договора.
    8. Възлага на кмета на общината да сключи договор по чл. 48 от Наредбата за условията и реда за упражняване правата на собственик от Община Ловеч върху общинската част от капитала на търговските дружества с всеки член на Съвета на директорите при горните условия.
    9. Назначава Ивелин Асенов Иванов за дипломиран експерт-счетоводител на годишния счетоводен отчет за 2008 година.
    Препис от решението да се изпрати на кмета на Община Ловеч, управителя на „Общински пазари – Ловеч” ЕООД и избраните за членове на съвета на директорите, за сведение и изпълнение.

    ПРЕДСЕДАТЕЛ : / П /
    / МИЛКО НЕДЯЛКОВ /

  4. “XXL
    16.11.2013 на 14:08 (UTC 3) Link to this comment
    Сега се чака официалната позиция на самата депутатка Корнелия. Вервайте ми.’-
    има само едно интимно мнение на Transgender за женския полов орган –
    това ли е вапросната депутатска позиция?!?!?”

    ВЕрвай ми, в голУема грешка си. Дупетатката нЕма да те удостои с височайшата си чест да ти обърне публично внимание. И най-вероятно в реалния живот ще го отнесе някой невинен, заподозрян, че пише под ник XXL.

Comments are closed.