obs100613BПавлин Иванов

Тъй като вече многоуважаемият Тихол Тихолов се е завърнал в страната от участието си в празненствата по повод празника на побратименият ни град Рязан, Русия, представям на внимание му в качеството му на гражданин, а не като на Председател на Общински съвет Ловеч следното:

Със свое заявление Изх. №  ДОИ за медии – 1 от 15 юли 2013, достопочтенният Тихол Тихолов изпраща искане за достъп до обществена информация до „Аукцион Мениджмънт“ ЕООД (на вниманието на г-н Павлин Иванов) следното:

За да си съставя мнение за законосъобразността, прозрачността и откритостта на ловешката електронна медия „Ловеч днес“, на основание чл.18 от ЗДОИ, моля да ми осигурите следната информация за периода 1.07.2010 до 15.07.2013г.:

  1. Лицата, които участват в управлението на медията или осъществяват ефективен контрол върху управлението и дейността й
  2. Непосредствено заетите в медията лица, които участват във формирането на редакционната политика;
  3. Направени изявления за обществените цели на медията, както и принципите или вътрешните механизми, които се прилагат в медията за гарантиране на достоверността и обективността на изнасяната информация;
  4. Финансовите резултати на собственика на медията и разпространението на неговата продукция.

Желая да получа информацията в заверено копие на хартиен носител

С уважение: Тихол Тихолов (подпис)

 

 

Уважаеми г-н Тихол Тихолв, за съжаление, фирмата ми „Аукцион Мениджмът“ ЕООД, собственик на „Ловеч днес“ не е задължено лице по смисъла на ЗДОИ и по тази причина не мога да предоставя исканата от вас информация на посоченото от вас основание.

Въпреки този факт, извън ЗДОИ, ви представям, тук, на страниците на „Ловеч днес“ информацията, която бих ви предоставил, ако бях задължен.

Правя това в знак на уважение към вас, към читателите на сайта и към всички, които имат интерес да научат повече за дейността ми.

 

Любезнии Тихол Тихолов, поне на 3 места в сайта, без да съм задължен, съм поставил подробна информация за собственика на сайта и всякаква информация, по който той, т.е. аз, да бъда лесно и бързо идентифициран.

Основната цел на прозрачността е,че  поради спецификата на работата ми, ако някой се почувства засегнат, обиден или му бъдат нарушени законните права, по бърз, лесен и удобен начин да предприеме мерките, които смята за необходимо срещу мен или фирмата ми с цел да се защити.

 

Многоуважаеми Тихол Тихолов, ето и поисканата информация, която щях да ви дам, ако бях задължен да сторя това:

  1. Лицата, които участват в управлението на медията или осъществяват ефективен контрол върху управлението и дейността й

Лицето, което участва в управлението на медията или осъществява ефективен контрол върху управлението и дейността й е Павлин Тодоров Иванов

 

 2. Непосредствено заетите в медията лица, които участват във формирането на редакционната политика;

Единственото лице, което участва във формирането на редакционната политика на медията е Павлин Тодоров Иванов

 

 3. Направени изявления за обществените цели на медията, както и принципите или вътрешните механизми, които се прилагат в медията за гарантиране на достоверността и обективността на изнасяната информация;

 

Направени изявления за обществените цели на медията:

През 2010 година – 2271 публикации

През 2011 година – 2224 публикации

През 2012 година – 2170 публикации

До 31.07.2013 година – 1381 публикации

 

(Ако желаете, мога да ви предоставя информация за броя на коментарите, постовете във форума, посещения по дни, месеци, години)

 

В „Ловеч днес“ в официалните раздели на новини се публикува единствено:

  1. Официална информация предоставена от отделите “Връзки с обществеността” на различни институции, политически партии, училища, културни центрове, музеи, ОДМВР, министерства, агенции и т.н. Отговорност за достоверността на публикуваната в „Ловеч днес“ информация носят изпрателите я, което може да бъде бързо и лесно доказано от архива както на моята служебна входяща поща, така и от изходящата поща на изпращача.
  2. Авторски коментари, които задължително се публикуват с името на автора.

В общите условия за ползване на сайта, както и на форума са описани основните отговорности и правила, които всеки, които ползва сайта ми „Ловеч днес“ е длъжен да спазва.

 

Относно обективността на информацията, за разлика от печатните издания, радио, телевизия, „Ловеч днес“ разполага със система за коментари и форум за мнения. Това многоуважаеми Тихол Тихолов означава, че всеки, които е несъгласен, смята, че информацията е неточна, непълна или манипулативна, може бързо и лесно да сподели своето мнение, като естествено, след това може да предприеме и други законови стъпки в зависимост от конкретният казус.

 

4. Финансовите резултати на собственика на медията и разпространението на неговата продукция.

 

Многоуважеми Тихол Тихолов, интернет сайта „Ловеч днес“ се разпространява в интернет.

Към момента не ми е известен друг начин за неговото разпространение, но е възможно, без да съм сигурен, да има и други начини за разпространение на един интернет сайт.

Финансовите резултати на „Аукцион Мениджмънт“ са публични и могат да бъдат видени, както и всички актове на дружеството в Търговският регистър – http://www.brra.bg/

За да направите това, моля използвайте горният линк. След това от меню „Направете Вашата справка“ изберете „По физическо или юридическо лице“.

Изберете радио бутон „Юридическо лице“, отбележете „включи история“ (за да видите актовете, които са променени), въведете данъчният номер на „Аукцион Мениджмънт“ – 110565209 или просто копирайте името на фирмата. Въвеждате защитният код и може да видите не само финансовите резултати, а и всички обявени актове на дружеството.

 

Достопочтенни Тихол Тихолов, надявам се, че отговорих напълно изчерпателно по исканата от вас информация. Ако имате нужда от допълнителна такава или от справка за другите ловешки медии, можете да използвате Търговския регистър, за да си съставите обективно мнение по интересуващите ви въпроси.

 

Ако все пак смятате, че „Аукцион Мениджмънт“ ЕООД е задължено лице по ЗДОИ, може да заведете дело срещу мен за мълчалив отказ по исканата от вас информация.

 

Надявам се оценявате положително, че не ви карам да ми заплатите разпечатването на всички 8046 публикации направени в „Ловеч днес“ в посоченият от вас период.

 

 Павлин Иванов

„Ловеч днес“

0886 735213

21 коментара

  1. Ще ни липсваш и ти, и гениалните ти прозрения. И внимавай с козичките, XXL не е шега работа.

  2. хехе…..дебелия бръкнах ти в…..егото. а ти ела сам да провериш XXL на какво е обем ако ти стиска де….. от обидите на комплексар къвто си ти– ще си преместя шперца в другия джеб…..
    ‘Дейността на една частна фирма не е обществена иформация'[цитат] казваш ти но е саит ЗА ОБЩЕСТВЕНА информациа. Не е личен блог за любовни обяснения.Не ли?!?!?И като такъв подлежи на проверка — даже по Здои. Мисля че Тихолов се гаргари с вас и ви взема за канарчета .
    От мене толко –баи баи до пак……

  3. Дебел, дебел, колко ли съм дебел?
    Иначе едва ли XXL е обемът на мозъчната ти кухина, след като не можеш да направиш елементарните разграничения относно нещата, които се обсъждат тук.
    “Чл. 2. (1) Обществена информация по смисъла на този закон е всяка информация, свързана с обществения живот в Република България и даваща възможност на гражданите да си съставят собствено мнение относно дейността на задължените по закона субекти. ”
    Дейността на една частна фирма не е обществена иформация, в цитирания от мен чл.3 е посочено определението за такава информация и кои субекти са задължени по ЗДОИ. Фирмата на г-н Иванов не попада сред тях, поради тази причина отправеното запитване от Тихолов е, меко казано, професионален гаф.
    Ама ако за един човек, дори и с голем ник, не е достатъчно да си извади главата от … джоба и да проумее за какво иде реч, то за един юрист е непростително непознаването на закона, на който се позовава.
    Явно обаче за някои строго ограничени в умствено отношение големи субекти е непосилно да проумеят хората около тях, ако не им бъдат надлежно етикирани и представени във вид, удобен за първосигнално възприятие.

  4. .дебелия от кога почна да разбираш и от закони.Пропусна и -Чл. 4. (1) Всеки гражданин на Република България има право на достъп до обществена информация при условията и по реда, определени в този закон, освен ако в друг закон е предвиден специален ред за търсене, получаване и разпространяване на такава информация.

    Че лошо ли пита Тихолов та така се засегна – нека се знае на каква хранилка е павлин -соросоид ли е комуноид ли е гербоид ли e или марсианец …….
    хехе…Само жена му ли го издържа?!?!

  5. “ЗАДЪЛЖЕНИЕ ЗА ПОСОЧВАНЕ НА ДАННИ

    Чл. 13. (1) (Предишен текст на чл. 13 – ДВ, бр. 84 от 2000 г., доп. – ДВ, бр. 66 от 2005 г., изм. и доп. – ДВ, бр. 38 от 2006 г., в сила от 01.07.2007 г. – изм. относно влизането в сила, бр. 80 от 2006 г.) Търговецът е длъжен да посочва в търговската си кореспонденция и в Интернет-страницата си, ако има такава: фирмата; седалището и адреса на управлението; единния идентификационен код и банковата сметка. Търговецът може да посочва и адрес за съобщения. Когато търговско дружество посочва размера на капитала си, то посочва и каква част от него е внесена.”
    http://lovechtoday.eu/%D0%B2%D1%80%D1%8A%D0%B7%D0%BA%D0%B0-%D1%81-%D0%BD%D0%B0%D1%81/
    http://lovechtoday.eu/%D1%83%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5/

  6. “Задължени субекти (Загл. изм. – ДВ, бр. 49 от 2007 г.)- ЗДОИ

    Чл. 3. (1) (Изм. – ДВ, бр. 104 от 2008 г.) Този закон се прилага за достъп до обществената информация, която се създава или се съхранява от държавните органи, техните териториални звена и органите на местното самоуправление в Република България, наричани по-нататък “органите”.
    (2) (Изм. – ДВ, бр. 104 от 2008 г.) Този закон се прилага и за достъп до обществена информация, която се създава и съхранява от:
    1. публичноправни субекти, различни от тези по ал. 1, включително публичноправните организации;
    2. физически и юридически лица само относно извършвана от тях дейност, финансирана със средства от консолидирания държавен бюджет и средства от фондове на Европейския съюз или предоставени от Европейския съюз по проекти и програми.
    (3) (Нова – ДВ, бр. 49 от 2007 г., изм. – ДВ, бр. 104 от 2008 г.) Организациите от обществения сектор са длъжни да предоставят информация от обществения сектор за повторно използване, с изключение на предвидените в този закон случаи.
    (4) (Нова – ДВ, бр. 49 от 2007 г.) Организация от обществения сектор е държавен орган, орган на местно самоуправление и публичноправна организация, както и техните обединения.”
    XXL, я по-добре си извади главата от … джеба и попорочети това-онова.

  7. хехе….Начи само павлин и сие могат да питат по Здои а като питат за тях скачат все едно че са им бръкнали в …..джеба. Евала на Тихолов!!!!

  8. Честит рожден ден, Павлине!

    Дали срещу теб иде бързия влак или някой Председател – хич да не ти пука. Те няма как да знаят, че “техните” релси не са твоите “релси”.

    Бъди Здрав и Изправен!

  9. ей, отдавна не съм влизал тук, има интересни неща, но имам питане – някой да знае нещо повече за сайта “Ловеч медия” – нещо като собственик, администратор, телефони, въобще кой го прави това нещо и кой го поддържа, нали говорим за прозрачност

  10. Прекрасно! Само че не се прави така, г-н Тихолов. Вземете пример от колегата си председател /бивш и настоящ/ на ОбС Троян др.Ангел Балев как се сплашва и мачка една медия в нашето /уж/ демократично общество.

    Другарят Ангел Балев, както споменах в качеството си на председател на ОбС Троян, при предния си мандат извика гл.редактор на в-к Троянски глас и заедно с още едно овластено троянско /не се чете/ му заявиха в прав текст – “само една думичка за или от общинския съветник И.Пеевски във вестника и на другия ден си дисциплинарно уволнена, а вестника закрит”.

    Така се прави, г-н Тихолов, така се сплашва и мачка една медия.

    Можете да използвате и други методи от арсенала на другаря председател Балев. Можете например по време на сесия да станете и да блъскате г-н Павлин Иванов, докато го изхвърлите от залата на ОбС Ловеч. Имах удоволствието да бъда блъскан от трибуната на ОбС Троян от нашия славен председател др.Балев, а в ушите ми още звучи онова неговото, сакралното – “да са мащаш от тук”. Тази славна сценка, повярвайте, имаше изключително благотворно влияние върху троянските медии години напред.

    Така се прави, г-н Тихолов.

    Вие, г-н Тихолов, писма ми пишете и чакате отговор за да “си съставите мнение”. Що се хАбите бе, г-н Тихолов, не можете ли като др.Балев да извикате “провинилия” се и да му набивате обръчите докато всичко си признае? Др.Балев привика директор на една троянска институция и провинилия се трябваше да дава обяснение “кой му дава право” да дава интервю в едно централно медийно културно-историческо предаване. Ама може ли такова безобразие? Ако всеки вземе да дава такива интервюта, без да бъде питан председателя на ОбС – до къде ще я докараме? Викаш, плашиш с уволнение, мачкаш и тъпчеш с председателския ботуш, че да видят тези “вредители” кой командва в тази община, къде им е мястото и естествено – “кон боб яде ли”. Така се прави, г-н Тихолов!

    Както сте я подкарали, г-н Тихолов, по този начин едва ли ще станете втори път председател на ОбС Ловеч. Успехи и завоевания трябват за едно такова преизбиране. Ето например другаря Балев за горните и много други подобни успехи бе преизбран за втори път за председател на ОбС Троян. Дори във финансово отношение получи награда. Днес другаря Балев е на пълен щат като зам.директор в една гимназия и едновременно на още половин щат като председател на ОбС Троян. До края на мандата, надявам се, другаря Балев може да го назначат на още половин щат в “комунални услуги” /нещо като комунистически услуги/ и на още половин щат към НАСА с цел уплътняване работното му време през нощта. Да гледа звездите и да ни извести, когато други “сини човечета” се насочат към Троян от “червената планета” с викове “де-мо-кра-ци-я”.

    А вие стоите само на едната “председателска” заплата, г-н Тихолов? Не ли така? Успяхте ли да загробите община Ловеч поне с 5-6 милиона лева, половината от това с което другарите Балев и Акимов загробиха жителите на Троян и които пари ще изплащаме поне 7 години напред? Не сте? Ами какво чакате, че и писма по ЗДОИ пишете да си губите безценното време?

    Болшевизъм в действие си требе, драги Председателю, здрав болшевизъм in Aktion. Можете да го кръстите демократичен болшевизъм, че да сте в крак с времето и с новите европейски ценности. Зарязвайте този ЗДОИ и пишете ЗЗОИ /закон за ЗАЩИТА от обществена информация”. Другото ще дойде от самосебе си. Не е като да не е било? Не ли?

  11. Даже е по-зле – община.
    Недоумявам какво си е въобразявал или мислел като е писал искането за достъп до информация.
    Факт – те самите нарушават ЗДОИ и многократно отказват достъп до информация на граждани. Данчо може книга да напише по въпроса.
    Поздравления за отговора – една медия трябва да е максимално открита, особено при такива парливи казуси

  12. “…Желая да получа информацията в заверено копие на хартиен носител
    С уважение: Тихол Тихолов (подпис)“
    Г-н Тихол Тихолов ясно е изразил желанието си да получи отговор на хартиен носител. Вероятно е мислено е пожелал и повечко дискретност. Какво не разбрахте от горното изречение, че така подлагате уважаван човек на публични подигравки? Или желаете отново да навлезе в личното фейсбук пространство на жена си, за да се информира? Нещо като да ти се изправи насреща мъж, ама с женски дрехи… Нелепо и смешно.
    „За да си съставя мнение за законосъобразността, прозрачността и откритостта на ловешката електронна медия „Ловеч днес“…
    Тук обаче г-н Тихолов доста се е престарал с манджата, та чак я е прокиснал… Кьорав карти не играе, камо ли град да управлява…

  13. Боже, какво доживяхме да видим от Председател на ОбС Ловеч…

  14. хихихи, как да се разпространява сайта бе Тихоле, с кофи по домовете ли? Мое ли да си толкуз п.. Докторе, абе що не си прибирате хората на хладно? Шъ стане късо и шъ прегори човека 🙂

  15. Тихоле, първо свали ланците и черната тениска малко да смениш имиджа не селяк правещ се леко на мутра и тогава се напъвай. Ей няма оправия тоя град. Какво толкова ти е направил човека – списва си някакъв сайт, голям праз, блогове, сайтове колкото щеш. Даже не те и критикува толкоз, аз колкото статии съм чел са все в рамките на факти, документи и аргументи, не те нападат както сайотовете не Пеевски бълват помия всеки ден че еди кой си има 5 любовници, 5 картечници, пере пари, и т.н. Най-нормално и културно е тук, даже са градивни, щото малко ако прочетеш и вникнеш може даже и полза да имаш като свърши две добри неща в полза на града, пък току виж хората почнат и да те харесват. А ти какво – справка искаш, леко се смея тук, в кой век живееш. Викни Павлин на едно кафе па поговорете като хора, човека не ти мисли персонално зло, просто гледа каква работа се върши в тоя Общински Съвет, ако не си ти начело, а някой друг тогава фактите щяха да касаят някой друг ако прецаква града, а ти на лична нота го изби. По-полека.

  16. За неуспехите на хората все медиите са виновни!

  17. И аз го имах за по-сериозен и уравновесен човек. Явно е прав доктора…

  18. Абе, това някакъв майтап ли е или верно Тихолов тотално е изгорил бушоните???

Comments are closed.