obs100613BПавлин Иванов

Тъй като вече многоуважаемият Тихол Тихолов се е завърнал в страната от участието си в празненствата по повод празника на побратименият ни град Рязан, Русия, представям на внимание му в качеството му на гражданин, а не като на Председател на Общински съвет Ловеч следното:

Със свое заявление Изх. №  ДОИ за медии – 1 от 15 юли 2013, достопочтенният Тихол Тихолов изпраща искане за достъп до обществена информация до „Аукцион Мениджмънт“ ЕООД (на вниманието на г-н Павлин Иванов) следното:

За да си съставя мнение за законосъобразността, прозрачността и откритостта на ловешката електронна медия „Ловеч днес“, на основание чл.18 от ЗДОИ, моля да ми осигурите следната информация за периода 1.07.2010 до 15.07.2013г.:

  1. Лицата, които участват в управлението на медията или осъществяват ефективен контрол върху управлението и дейността й
  2. Непосредствено заетите в медията лица, които участват във формирането на редакционната политика;
  3. Направени изявления за обществените цели на медията, както и принципите или вътрешните механизми, които се прилагат в медията за гарантиране на достоверността и обективността на изнасяната информация;
  4. Финансовите резултати на собственика на медията и разпространението на неговата продукция.

Желая да получа информацията в заверено копие на хартиен носител

С уважение: Тихол Тихолов (подпис)

 

 

Уважаеми г-н Тихол Тихолв, за съжаление, фирмата ми „Аукцион Мениджмът“ ЕООД, собственик на „Ловеч днес“ не е задължено лице по смисъла на ЗДОИ и по тази причина не мога да предоставя исканата от вас информация на посоченото от вас основание.

Въпреки този факт, извън ЗДОИ, ви представям, тук, на страниците на „Ловеч днес“ информацията, която бих ви предоставил, ако бях задължен.

Правя това в знак на уважение към вас, към читателите на сайта и към всички, които имат интерес да научат повече за дейността ми.

 

Любезнии Тихол Тихолов, поне на 3 места в сайта, без да съм задължен, съм поставил подробна информация за собственика на сайта и всякаква информация, по който той, т.е. аз, да бъда лесно и бързо идентифициран.

Основната цел на прозрачността е,че  поради спецификата на работата ми, ако някой се почувства засегнат, обиден или му бъдат нарушени законните права, по бърз, лесен и удобен начин да предприеме мерките, които смята за необходимо срещу мен или фирмата ми с цел да се защити.

 

Многоуважаеми Тихол Тихолов, ето и поисканата информация, която щях да ви дам, ако бях задължен да сторя това:

  1. Лицата, които участват в управлението на медията или осъществяват ефективен контрол върху управлението и дейността й

Лицето, което участва в управлението на медията или осъществява ефективен контрол върху управлението и дейността й е Павлин Тодоров Иванов

 

 2. Непосредствено заетите в медията лица, които участват във формирането на редакционната политика;

Единственото лице, което участва във формирането на редакционната политика на медията е Павлин Тодоров Иванов

 

 3. Направени изявления за обществените цели на медията, както и принципите или вътрешните механизми, които се прилагат в медията за гарантиране на достоверността и обективността на изнасяната информация;

 

Направени изявления за обществените цели на медията:

През 2010 година – 2271 публикации

През 2011 година – 2224 публикации

През 2012 година – 2170 публикации

До 31.07.2013 година – 1381 публикации

 

(Ако желаете, мога да ви предоставя информация за броя на коментарите, постовете във форума, посещения по дни, месеци, години)

 

В „Ловеч днес“ в официалните раздели на новини се публикува единствено:

  1. Официална информация предоставена от отделите “Връзки с обществеността” на различни институции, политически партии, училища, културни центрове, музеи, ОДМВР, министерства, агенции и т.н. Отговорност за достоверността на публикуваната в „Ловеч днес“ информация носят изпрателите я, което може да бъде бързо и лесно доказано от архива както на моята служебна входяща поща, така и от изходящата поща на изпращача.
  2. Авторски коментари, които задължително се публикуват с името на автора.

В общите условия за ползване на сайта, както и на форума са описани основните отговорности и правила, които всеки, които ползва сайта ми „Ловеч днес“ е длъжен да спазва.

 

Относно обективността на информацията, за разлика от печатните издания, радио, телевизия, „Ловеч днес“ разполага със система за коментари и форум за мнения. Това многоуважаеми Тихол Тихолов означава, че всеки, които е несъгласен, смята, че информацията е неточна, непълна или манипулативна, може бързо и лесно да сподели своето мнение, като естествено, след това може да предприеме и други законови стъпки в зависимост от конкретният казус.

 

4. Финансовите резултати на собственика на медията и разпространението на неговата продукция.

 

Многоуважеми Тихол Тихолов, интернет сайта „Ловеч днес“ се разпространява в интернет.

Към момента не ми е известен друг начин за неговото разпространение, но е възможно, без да съм сигурен, да има и други начини за разпространение на един интернет сайт.

Финансовите резултати на „Аукцион Мениджмънт“ са публични и могат да бъдат видени, както и всички актове на дружеството в Търговският регистър – http://www.brra.bg/

За да направите това, моля използвайте горният линк. След това от меню „Направете Вашата справка“ изберете „По физическо или юридическо лице“.

Изберете радио бутон „Юридическо лице“, отбележете „включи история“ (за да видите актовете, които са променени), въведете данъчният номер на „Аукцион Мениджмънт“ – 110565209 или просто копирайте името на фирмата. Въвеждате защитният код и може да видите не само финансовите резултати, а и всички обявени актове на дружеството.

 

Достопочтенни Тихол Тихолов, надявам се, че отговорих напълно изчерпателно по исканата от вас информация. Ако имате нужда от допълнителна такава или от справка за другите ловешки медии, можете да използвате Търговския регистър, за да си съставите обективно мнение по интересуващите ви въпроси.

 

Ако все пак смятате, че „Аукцион Мениджмънт“ ЕООД е задължено лице по ЗДОИ, може да заведете дело срещу мен за мълчалив отказ по исканата от вас информация.

 

Надявам се оценявате положително, че не ви карам да ми заплатите разпечатването на всички 8046 публикации направени в „Ловеч днес“ в посоченият от вас период.

 

 Павлин Иванов

„Ловеч днес“

0886 735213

21 коментара

  1. “Обвиненията в “соросоизъм”, в крайна сметка, са обвинения и внушения срещу ценностите на съвременната демокрация, на свободната и конкурентна пазарна икономика. Обвинения срещу многопартийна политическа система, срещу гражданско общество, срещу ценностите на свободните медии и свободата на словото. Обвинения, срещу идеите за ефективно и независимо правосъдие. Срещу свободните и конкурентни пазари и, в крайна сметка, срещу свободната частна инициатива.
    Какво имат предвид “критиците” от пеевско-блъсковско-тошевите медии и неомарксистите идеолози, ако всичко по-горе е обект на тяхната идейно-политическа борба?
    Обвиненията на неомарксистите, неокомунистическите или откровено мафиотските медии, рупори и идеолози следват общо взето елементарна обвинителна линия срещу Сорос (Отворено обшество, CEE Trust, Джърман Маршал Фонд и други, за които се сещате). Тези организации лансират така наречените, според червените шамани, (нео)либерални ценности, а именно: пазарна икономика, (много)партийна система, силен неправителствен сектор (омрАзните НПО-та)…
    Следователно, казват и пишат обвинителите, всичко това е вредно!..
    Така, стигаме до необходимостта от защита и опазване на “истинските” (но неясни какви) ценности и на устинската (неясно каква) “справедлива и хуманна” общетсевна система.
    Ако някой поддържа тези обвинения или тази логическа линия, той трябва да обори всичките изброени и изповядвани от мен ценности. Обвинителят трябва да докаже вредата от демократичните ценности, които ние изповядваме.
    А внушенията, че някои просто налива едни кинти в едни хора, за да руши доброто в човечеството, са просто дъвка за лумпени, които не познават ни най-малко принципите, по които функционира неправителственият сектор. Ще кажа само едно: Няма как едни пари да бъдат дадени просто, за да се организира комунисто-подобна подривна дейност, целяща саботиране на дейността на пощата, ЖП гарата и, в крайна сметка, завземане на телеграфа и мандрите. Просто нещата не стоят така. Проектите, които се финансират, са в съответствие с изброените по-горе ценности. Печелят се в международна конкуренция и, в крайна сметка, са обект на сериозна отчетност, както от страна на държавата, така и от страна на самите донори. Не съществува такъв филм, при който един лош чичко дава на Асен Генов едни кинти, за да развива втория подривна антиобществена дейност. Не съществува, извън болната фантазия на някой профан.
    В заключение, тези “обективни критици” пропускат, съзнателно или не, дейността на фондации, като Роза Люксембург в Германия и фонда Фридрих Еберт. Ако продължим по тази опасна линия, ние все повече се доближаваме до Путиния. Пардон, до Русия…
    Освен това, КОЛКО ПАРИ даде Сорос да бъде избран Пеевски за шеф на ДАНС?..
    Ако министър Йовчев мисли, че Сорос руши държавността, защо не поиска международна заповед за арест?
    Аман от налудни и шизофренни твърдения. Жалко е, че има хора, които се вързват на всичко това и, казано рибарски, кълват на маджун…”

Comments are closed.