Уважаеми г-н Начков,

като заместник кмет по образование, култура, туризъм, здравеопазване и социални дейности и като кандидат за кмет издигнат от ПП Възраждане, не реагирахте и не взехте отношение по един важен за ловчалии случай – изказаното публично становище от член на излъчилата ви за кмет партия и вече Председател на постоянната комисия  по  социална дейност, демографска политика и здравеопазване – Красимира Дренчева, срещу неправителствените организации в Ловеч и обществени фигури допринесли за развитието на културата в града.

За обществеността е важно да бъде чута и вашата позиция по случая. Защото вече освен ПП Възраждане, вие представлявате и всички нас.

Моля, отговорете публично:

  1. Смятате ли, че мощен инструмент за социално инженерство и прекрояване на обществото ни са „неправителствените“ организации?
  2. Смятате ли, че в Ловеч, както и на национално ниво, е изградена стройна система, която провежда деструктивни политики от неправителствените организации?
  3. Според вас, лошо и деструктивно ли е, в Ловеч да има арт-кафе, средище на култура, в която поети, писатели, творци представят своите произведения и се срещат с културната общност в града?
  4. Смятате ли за нередно, да се говори и работи за равенство между половете?
  5. Имате ли вече представа какво е: “Областен информационен център – Ловеч” и как точно работи деструктивно срещу хората?
  6. Смятата ли за нередно и лошо, граждани, сдружени в неправителствени организации да предлагат свои проекти за развитие и да търсят грантово финансиране?
  7. Смята ли за нужно, да бъде разрушена например зала “Америка за България” в ловешката Езикова гимназия, защото изграждането й, както и на много други обекти е финансирано от едноименната фондация?

 

Моля, отговорете ни също публично.

Жителите на община Ловеч, които са вашите работодатели, е важно да знаят, техният заместник кмет по образование, култура, туризъм, здравеопазване и социални дейности, какво мнение има по темата.

Г-н Начков,

надявам се, че до понеделник ще намерите време и изпратите писмен отговор на въпросите вълнуващи обществеността. Вашият отговор ще бъде публикуван в цялост.

 

Павлин Иванов

“Ловеч днес”