pakkucheta902141Г-н Генов,

С неудоволствие съм принуден да се обърна отново към Вас със същия проблем, за който Ви информирах вчера, 18 февруари 2014 година, в личен разговор. Въпросът с бездомните агресивни кучета в района на хотел “Президиум”, въпреки обещанието Ви да решите проблема в рамките на вчерашния ден, все още е актуален.

Тази сутрин отново станах свидетел на агресивното поведени на двете бездомни кучета, за което имам фотографии и свидетели. След като само в рамките на шест дни това е четвърто, повтарям, четвърто нападение срещу човек, на което аз ставам свидетел и неволен участник, то мисля, че всяко забавяне дори и с часове може да доведе до по-тежък инцидент.

Не ме принуждавайте в нарушение на закона лично да взема нещата в свои ръце!  Организирайте нещата съгласно Наредба №1 на Община Ловеч и свършете необходимото повече тези кучета да не заплашват здравето на нашите съграждани!

Благодаря за разбирането,

Тодор Пеев

7 коментара

  1. zasto nese zamislete malko tezi jivotni namat masto na centara na grada kato vi e jal vzemetisigi y vasss

  2. Евтаназия за неосиновени кучета?

    Тази идея е два пъти по-скъпа от сегашния метод, твърди Стела Райчева

    Трябва ли да има референдум за борбата с бездомните кучета и приемливо ли е предложението да бъдат евтаназирани всички животни, които не са осиновени след определен период от време, дискутираха в “Добро утро, България!” столичният общински съветник от НДСВ Любка Качакова и Стела Райчева от Animal Rescue Sofia.

    Ще искаме промени в Закона за защита на животните, които да позволят бездомните кучета да бъдат приспани и евтаназирани по хуманен начин, след като три месеца са били издържани от общината или държавата, поясни Качакова. Според нея проблемът трябва да се решава комплексно, като е необходимо и да се популяризира кастрацията на домашните любимци.

    Стела Райчева подкрепи идеята за кастрацията, но контрира, че най-новата идея е два пъти по-скъпа от сегашния метод, при която кучетата се кастрират и връщат.

    http://tv7.bg/%D0%94%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%BE-%D1%83%D1%82%D1%80%D0%BE-%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-/%D0%95%D0%B2%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0-_l.102_i.10087631.html#.UwSLDoUa5Rx

  3. Същото се отнася и за кучетата около кв. Червен бряг, също споменавани тук неколкократно, а преди няколко дни аз самият станах свидетел на тяхното агресивно поведение към 3-ма (!!!) различни човека в рамките на 2-3 минути!
    Г-н Пеев, ако се стигне до “взимане на нещата в свои ръце” и аз бих се включил, въпреки любовта си към животните!

    1. включете се а аз бих се включила да ви почупя главата и ръцете ако започнат да се избиват кучетата поне ще знаем кои сте ,но ще решим проблема с такива като вас без съд ,съдът ще бъдем хората които защитаваме животните ,никакъв проблем да ви оставим да пълзите като тях като ви почупим капачките напримерно на краката ………………………

    2. Алоооо, отворката, айде стига чупи, а? Измисли по-добро решение на проблема и ще съдействам на мига!

    3. Ама верно ли имало в Ловеч хорa, които защитават бездомните кучета? Ха, ха, ха! Такава нагла провокация, може да измисли само болен мозък! Докога ще търпим кмета да издевателства с нервите ни, като отказва да реши проблема? Проблем има и той е както за хората така и за бездомните кучета. Оставането на кучетата на улицата е на първо място престъпление спрямо тях и второ, което е първо е проблем и за хората Ако има нормално мислещите хора в този град трябва най-после да се организират и решат проблема с бездомните кучета, като им осигурят нормална среда за живот (която в никой случай не е улицата) и да се създаде спокойствие за хората.

    4. Бабаковец, бл.319 и бл.320, както и района около фабриката за дограма и бозажийницата, глутница от 9/ девет/ Не маркирани кучета вилнеят и нападат минаващи хора. Нека това бъде моя сигнал и незабавно да се вземат мерки. Днес една баба едвам се спаси и то благодарение на бастуна си. Със съпругът ми , тръгнахме да и помогнем, но бабата успя да ги разгони и ние само я изпратихме до входа и. Г-жо Анонимка, ние също обичаме животни, а аз лично обожавам кучетата, но повече обичам хората, така, че ако се наложи да нараня някое животно с цел да СПАСЯ човешки живот, ще го направя без колебание. Ще предоставя клип с развилнелите се бездомни кучета от района за който писах, за да онагледя писаното от мен.

Comments are closed.